Human resource management

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt....

Lees verder >

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Van de explosieve groei van het aantal zzp’ers...

Lees verder >

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Van de explosieve groei van het aantal zzp’ers tot de verwachte robotisering van de samenleving....

Lees verder >

Human resource management: 208 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (208)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024
12 maanden Trainingen vanaf € 5.054,09 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 23-09-2024
3 maanden Trainingen vanaf € 5.158,60 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 26-09-2024 STAP
6 maanden Trainingen vanaf € 4.257,99 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 03-09-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 4.100,49 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 02-09-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 4.165,89 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 16-09-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Human resource management

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Van de explosieve groei van het aantal zzp’ers tot de verwachte robotisering van de samenleving. Houd je kennis daarom up-to-date en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Binnen de arbeidsmarkt zijn er veel ontwikkelingen gaande waar Human Resource Management (HRM) mee te maken heeft. De economie is aan het herstellen, de arbeidsmarkt trekt weer aan en de technologie verandert de huidige arbeidsprocessen in sneltreinvaart. Als Human Resource Manager is het jouw taak om up-to-date te blijven en slim in te spelen op deze ontwikkelingen.

De afgelopen jaren is er, mede door de aantrekkende economie, een stijging geweest van het aantal medewerkers met een vast contract. Daarnaast zien we een stijging in verschillende flexibele vormen van arbeid. Deze trend zal zich blijven ontwikkelen, omdat vele organisaties de noodzaak zien om vast personeel te vervangen door flexwerkers en zzp’ers. Dit is een belangrijk thema voor Human Resource Management, want flexibele arbeid hoort nu eenmaal bij deze tijd! De onduidelijkheid over bepaalde wet- en regelgeving zorgt er wel voor dat deze wijziging in de bedrijfsvoering een hele uitdaging is voor HRM.

Ook zien we ontwikkelingen op technologisch vlak. Digitalisering, big data, data-analytics en algoritmen, (industriële) automatisering en robotisering nemen op de arbeidsmarkt steeds meer over. Daarnaast zorgen deze technologische ontwikkelingen voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Bovendien is er een trend gaande waarbij ‘geld verdienen’ niet langer de eerste prioriteit is, maar dat het ‘creëren van meerwaarde voor de organisatie en betrokkenheid’ de leidraad wordt. Twee belangrijke ontwikkelingen waar HRM slim op in kan spelen. De belangen van de medewerker en de organisatie zullen steeds vaker parallel gaan lopen, waardoor HRM een transformatie zal doormaken naar Human Being Management.

Populaire opleidingen binnen Human Resource Management zijn:

Master Human Resources Management

Het vakgebied van de human resources manager wordt continu complexer. Door nieuwe wetgeving, bewegingen in de markt, nieuwe werkwijzen en fusies en overnames. In deze opleiding ga je aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk en ontwikkel je jezelf tot gesprekspartner op strategisch niveau. Je krijgt de juiste begeleiding van deskundige docenten uit de HR en leert alle kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in HR.

HBO Bachelor Human Resource Management

In je rol als HR-manager ben je verantwoordelijk voor reorganisaties en veranderingen. Je wilt collega’s de kans geven zich persoonlijk te ontwikkelen zodat zij en de organisatie daarvan profiteren. Dan biedt deze opleiding je alle kennis en vaardigheden in zaken als personeelsmanagement, personeelsontwikkeling, arbeidsrecht en talentmanagement. En, met een erkend Bachelor-diploma als resultaat.

MBO Medewerker HRM niveau 4

Ben je geïnteresseerd in een toekomst in human resources management? Dan biedt deze MBO opleiding inzicht in zaken als arbeidsrecht, sociale zekerheid en personeelsadministratie en leer je deze kennis toepassen in de praktijk. Uiteraard krijg je les van topdocenten uit de praktijk en krijg je bij slagen een diploma dat officieel erkend is als de standaard in dit vakgebied.