Financieel voordeel voor werkgevers

Als het gaat om het opleiden van medewerkers, dan stellen werkgevers zichzelf vaak de volgende vraag: “Wat nou als we investeren in het opleiden van onze mensen, en ze gaan daarna ergens anders werken?”

Een betere vraag zou zijn: “Wat nou als u niét investeert in het opleiden van uw mensen, en ze blijven bij u in dienst?”

Voordelig investeren in opleiden

Een organisatie kan alleen optimaal presteren als de werknemers optimaal presteren. En dat is alleen mogelijk als ze beschikken over het juiste opleidingsniveau en hun kennis up-to-date is. Opleiden of bijscholen is dus noodzaak. Gelukkig hoeft het opleiden van medewerkers niet altijd een hoge kostenpost te betekenen. Er zijn namelijk verschillende interessante subsidiemogelijkheden. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

SectorplanPlus: opleidingssubsidie voor zorg en welzijn

Binnen de sector zorg en welzijn is de vraag naar goedgeschoolde professionals al jaren erg groot. Daar komt nog bij dat er grote veranderingen (gaan) plaatsvinden in het zorgwerkveld, waardoor medewerkers moeten beschikken over nieuwe competenties. De overheid maakt het voor werkgevers nog interessanter om te investeren in het opleiden van zowel nieuw als huidig personeel, dankzij de meerjarige subsidie SectorplanPlus. U kunt per tijdvak tot twee miljoen euro subsidie ontvangen voor uw instelling.

Lees meer

Subsidieregeling Praktijkleren (SPL)

De overheid stimuleert de combinatie van werken en leren en heeft daarom de subsidieregeling Praktijkleren ingevoerd. Deze subsidieregeling geldt voor alle MBO BBL maatwerk- en incompanyopleidingen. De regeling is ook van toepassing op HBO Associate degree-, HBO Bachelor- en Masteropleidingen op het gebied van techniek, gezondheidszorg en gedrag en maatschappij. U kunt maximaal € 2.700,- per medewerker per jaar terugkrijgen.

Lees meer

Stagefonds Zorg

Bedrijven die stageplaatsen aanbieden aan studenten van zorgopleidingen komen vaak in aanmerking voor de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II (Stagefonds). De regeling is bedoeld om het aantal stageplaatsen in de zorg te laten toenemen en de kwaliteit van de stagebegeleiding te verbeteren. Het gaat hierbij onder andere om stageplaatsen voor tandarts-, dokters- en apothekersassistenten, verpleegkundigen en verzorgenden.

Lees meer

O&O-fondsen

Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen) zijn stichtingen die door werkgevers- en werknemersorganisaties worden bestuurd. Deze fondsen verstrekken subsidies waarmee bedrijven kunnen investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van hun medewerkers.

Nederland telt ongeveer honderd opleidingsfondsen binnen de verschillende sectoren van de arbeidsmarkt, dus de kans is groot dat u subsidie vanuit een van de fondsen kunt ontvangen.

Lees meer

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

    088 - 9 390 000