Financieel voordeel voor werkgevers

Als het gaat om het opleiden van medewerkers, dan stellen werkgevers zichzelf vaak de volgende vraag: “Wat nou als we investeren in het opleiden van onze mensen, en ze gaan daarna ergens anders werken?”

Een betere vraag zou zijn: “Wat nou als u niét investeert in het opleiden van uw mensen, en ze blijven bij u in dienst?”

Voordelig investeren in opleiden

Een organisatie kan alleen optimaal presteren als de werknemers optimaal presteren. En dat is alleen mogelijk als ze beschikken over het juiste opleidingsniveau en hun kennis up-to-date is. Opleiden of bijscholen is dus noodzaak. Gelukkig hoeft het opleiden van medewerkers niet altijd een hoge kostenpost te betekenen. Er zijn namelijk verschillende interessante subsidiemogelijkheden. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek

Er is een groeiend tekort aan geschoold personeel in de ICT en techniek. Daarom stimuleert de overheid werknemers uit andere sectoren om te scholen naar de Techniek en ICT. Wilt u investeren in nieuw personeel of bestaande personeelsleden binnen uw bedrijf laten omscholen? Dan kunt u - onder voorwaarden – een tegemoetkoming in de kosten ontvangen van € 3.750,- per ongeschoolde werknemer, tot een maximum van 6 medewerkers. Deze regeling is beschikbaar tot en met 1 december 2021, 17.00 uur.

Lees meer

Subsidieregeling Praktijkleren (SPL)

De overheid stimuleert de combinatie van werken en leren en heeft daarom de subsidieregeling Praktijkleren ingevoerd. Deze subsidieregeling geldt voor alle MBO BBL maatwerk- en incompanyopleidingen. De regeling is ook van toepassing op HBO Associate degree-, HBO Bachelor- en Masteropleidingen op het gebied van techniek, gezondheidszorg en gedrag en maatschappij. U kunt maximaal € 2.700,- per medewerker per jaar terugkrijgen.

Lees meer

O&O-fondsen

Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen) zijn stichtingen die door werkgevers- en werknemersorganisaties worden bestuurd. Deze fondsen verstrekken subsidies waarmee bedrijven kunnen investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van hun medewerkers.

Nederland telt ongeveer honderd opleidingsfondsen binnen de verschillende sectoren van de arbeidsmarkt, dus de kans is groot dat u subsidie vanuit een van de fondsen kunt ontvangen.

Lees meer

Overige subsidies

EGF Noodhulp bij Massaontslag
Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KIPZ)
ESF Duurzame Inzetbaarheid ICT Professionals (CA ICT)
Zij-instroom vakmensen in de installatiebranche
Subsidie zij-instroom
Subsidieregeling Human Resource mkb Drenthe - provincie Drenthe 
Subsidieregeling onderwijsassistenten opleiding tot leraar
Voucherregeling MKB Fryslân nu ook voor scholing personeel
Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. Ook zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 bereikbaar via onze social media kanalen FacebookTwitter en LinkedIn.

 

info@opleiding.nl



KVK-nummer: 17113834