Schriftelijke communicatie

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn...

Lees verder >

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn hierin essentieel. Maar ook voor niet-communicatiespecialisten...

Lees verder >

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn hierin essentieel. Maar ook voor niet-communicatiespecialisten is het van belang teksten helder te...

Lees verder >

Schriftelijke communicatie: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Schriftelijke communicatie

Klanten zijn via steeds meer (online) mediakanalen te bereiken. Goed geformuleerde boodschappen zijn hierin essentieel. Maar ook voor niet-communicatiespecialisten is het van belang teksten helder te formuleren. Zakelijke mails of memo’s, heldere notulen of gedetailleerde plannen, kun je met jouw teksten mensen overtuigen?

Trends & ontwikkelingen

Het aantal (online) mediakanalen en communicatievormen neemt verder toe. Net als het tempo van communiceren en reageren met en door klanten. Consumenten kunnen steeds makkelijker aangeven wat ze willen en verwachten van een merk. Hierdoor krijgen bedrijven minder controle over de berichtgeving rondom hun merk. Belangrijk om consistent voor elk kanaal de juiste boodschap te formuleren om hierop adequaat te reageren. Die moet persoonlijk zijn, gericht op de individuele consument, maar moet er ook rekening mee houden dat mensen onderdeel willen uitmaken van een groep.

Voor de uitvoering van verschillende communicatierollen zetten bedrijven steeds vaker specialisten in. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een netwerk van mensen uit verschillende disciplines en expertisegebieden. Afhankelijk van het project worden deze specialisten al dan niet ingehuurd. De communicatieafdeling is vaak verantwoordelijk voor het aansturen en regisseren van deze projecten. Voor het uitvoeren van de overall communicatiestrategie blijft effectieve schriftelijke communicatie voor alle kanalen dus erg belangrijk. Met een relevante opleiding krijg je zicht op diverse functies van teksten, en ga je aan de slag met verschillende schrijftechnieken. Je leert effectief schrijven voor het web, en ontwikkelt praktische communicatieve vaardigheden voor alle soorten tekst, van adviesrapport tot Facebook-post.

Populaire opleidingen binnen Schriftelijke Communicatie zijn:


HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie

In de praktische opleiding HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie krijg je zicht op de verschillende functies van teksten. Je gaat aan de slag met diverse schrijftechnieken en leert effectief te schrijven voor het web en social media. Zo schrijf jij na deze opleiding goede teksten die de communicatiedoelen van je organisatie versterken en weet je met jouw teksten de doelgroep te overtuigen.

MBO Communicatieve Vaardigheden

Wil jij je communicatie vaardigheden verbeteren? Dan is de korte opleiding MBO Communicatie Vaardigheden een goede keuze. Je ontwikkelt vaardigheden die je meteen in je dagelijks werk kunt gebruiken. Zo oefen je met diverse gesprekstechnieken en krijg je meer zicht op de regels rondom spelling, werkwoordvervoeging, grammatica en zinsbouw. Ook leer je hoe je teksten kunt aanpassen aan de doelgroep en verschillende soorten media.

Basistraining Zakelijk Schrijven

Jij schrijft regelmatig zakelijke e-mails, memo’s en brieven. Het is een belangrijk onderdeel van je werk, maar je wilt je vaardigheden op dit gebied verbeteren. Kies dan voor de Basistraining Zakelijk Schrijven. De ervaren trainer besteed veel aandacht aan de verschillende facetten van zakelijk schrijven. Hij reikt je praktische handvatten aan, die je direct kunt toepassen op je eigen teksten. Ook fris je in deze training je kennis op het gebied van de Nederlandse spelling, leestekens en werkwoorden op.