Secretaresse

Werk jij als secretaresse of wil je dit worden? Met een opleiding tot secretaresse zorg je dat je de...

Lees verder >

Werk jij als secretaresse of wil je dit worden? Met een opleiding tot secretaresse zorg je dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Heb je...

Lees verder >

Werk jij als secretaresse of wil je dit worden? Met een opleiding tot secretaresse zorg je dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Heb je moeite een keuze te maken uit het brede aanbod?...

Lees verder >

Secretaresse: 10 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (10)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 06-06-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Secretaresse

Werk jij als secretaresse of wil je dit worden? Met een opleiding tot secretaresse zorg je dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Heb je moeite een keuze te maken uit het brede aanbod? Op deze pagina zetten we de mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rij.

Wat doet een secretaresse?

Als secretaresse ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten. Je verwerkt e-mails en telefoontjes op de juiste manier en voert ondersteunende administratieve werkzaamheden uit. Daarnaast help je af en toe bij het opzetten van een project. Zowel communicatieve vaardigheden als organisatietalent zijn onmisbaar voor deze functie.

Specialiseer je als secretaresse

De ene secretaresse is de andere niet. Binnen het vakgebied kun je kiezen uit veel verschillende specialismen. We lichten een aantal van deze specialisaties hieronder voor je uit.

Medisch secretaresse

Als medisch secretaresse heb je een centrale, coördinerende rol in een zorginstelling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en zorgt dat de telefoontjes doorgeleid worden naar de juiste persoon. De vaardigheden voor deze functie ontwikkel je met een opleiding zoals de Vakopleiding Medisch Secretaresse - 1 jaar.

Juridisch secretaresse

Als juridisch secretaresse voer je administratieve en secretariële werkzaamheden uit in een juridische omgeving. De kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, leer je onder andere tijdens de vakopleiding Werken als Juridisch Secretaresse.

Directiesecretaresse

Als directiesecretaresse ben je de steun en toeverlaat van de directeur of directie. In deze rol weet je goed de balans te vinden tussen dienstbaarheid en proactiviteit. Ook is het van belang dat je goed kunt organiseren. Deze vaardigheden ontwikkel je onder andere met een 1- of 2-jarige opleiding Directiesecretaresse.

Secretaresseopleidingen op elk niveau

Net zoals er niet één type secretaresse is, is er uiteraard ook niet één opleiding tot secretaresse. Op Opleiding.nl vind je daarom secretaresseopleidingen op elk niveau. Van een secretaresseopleiding op MBO- of HBO-niveau tot kortere trainingen. Ook vind je een breed aanbod aan relevante vaardigheidstrainingen voor secretaresses.

Virtual Assistant

We werken allemaal steeds meer op afstand en de secretaresse is daarop geen uitzondering. Als virtuele secretaresse, of Virtual Assistant, werk je online. Dat kan zowel thuis als op locatie. Je bepaalt zelf voor welke opdrachtgevers je gaat werken. Dat biedt een hoop vrijheid, maar vraagt ook om nieuwe, digitale vaardigheden. Een opleiding als Virtual Assistant (VA) kan je daarbij helpen.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.