Vakopleiding Medisch Secretaresse

Jij als efficiënte en deskundige ondersteuner in de medische wereld - 1 of 2 jaar

Vanaf

€ 6.398,55

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Schoevers

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als medisch secretaresse werk je als steun en toeverlaat van een vakgroep van artsen en zorgprofessionals. Om die rol goed in te vullen is er in deze unieke opleiding Vakopleiding Medisch Secretaresse uitgebreid aandacht om de medische terminologie goed onder de knie te krijgen, zodat je de taal snapt die in het team om je heen gesproken wordt. Als Schoevers-secretaresse kun je er vanzelfsprekend op rekenen dat je in deze opleiding alle benodigde kennis en vaardigheden op het secretariële vlak krijgt. Het werk van de secretaresse ontwikkelt zich en nieuwe (online) werkvormen worden steeds meer ingezet. Met Schoevers ben je goed voorbereid op deze nieuwe werkwijzen en heb je een mooie toekomst in de medische wereld.

Doelgroep

De Schoevers-opleiding Vakopleiding Medisch Secretaresse is bestemd voor iedereen die als managementondersteuner wil werken in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan secretaresse in een ziekenhuis of zorginstelling of medewerker van een huisartsenpraktijk of een afdeling letselschade bij een zorgverzekeraar. In de opleiding koppel je secretariële vaardigheden aan specifieke medische kennis, waardoor je breed inzetbaar bent in het medische vakgebied. Als je al in het bezit bent van het diploma (Directie)secretaresse of Managementassistent raden we je aan te kiezen voor de kortere opleiding Werken als Medisch Secretaresse, als waardevolle aanvulling op je cv.

Doel en opzet van het programma

Als medisch secretaresse sta je patiënten te woord, voer je administratieve werkzaamheden uit en bewaak je de planning. Je voert patiëntgegevens in en controleert of deze kloppen. Je notuleert tijdens vergaderingen en verzorgt de correspondentie. In deze opleiding wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt.

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak en wordt verzorgd door ervaren vakdocenten. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Vakopleiding Medisch Secretaresse

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Schoevers - Opleidersscore 6,5

Schoevers. Dan ben je meer waard.
Met meer dan 100 jaar ervaring is Schoevers dé aanbieder van MBO- en HBO-opleidingen en trainingen voor secretaresses en managementondersteuners. Onze opleidingen bieden een geweldige carrièrestart voor jonge, gedreven en servicegerichte mensen. Daarnaast biedt Schoevers een compleet pakket van opleidingen en trainingen voor werkende supportprofessionals en voor professionals die een overstap maken richting dit vakgebied.