Verpleegkunde

Wil je verpleegkundige worden? Of werk je al als verpleegkundige, maar wil je nog meer voor patiënten...

Lees verder >

Wil je verpleegkundige worden? Of werk je al als verpleegkundige, maar wil je nog meer voor patiënten kunnen betekenen? Dan is het een goed idee om je...

Lees verder >

Wil je verpleegkundige worden? Of werk je al als verpleegkundige, maar wil je nog meer voor patiënten kunnen betekenen? Dan is het een goed idee om je verder te ontwikkelen met een opleiding verpleegkunde....

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over verpleegkunde

Verpleegkunde: 2 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (2)

12 maanden Trainingen vanaf € 9.600,90 incl. BTW Dag 9 locaties 1e startmoment: 03-09-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Verpleegkunde

Wil je verpleegkundige worden? Of werk je al als verpleegkundige, maar wil je nog meer voor patiënten kunnen betekenen? Dan is het een goed idee om je verder te ontwikkelen met een opleiding verpleegkunde. Bekijk snel de verschillende mogelijkheden.

Welke verpleegkundige opleidingen zijn er?

Verpleegkundige is een beroep met veel verantwoordelijkheid. Om aan de slag te kunnen in dit vakgebied moet je dan ook eerst een passende verpleegkundige opleiding hebben gevolgd. Dat kan zowel een opleiding algemene verpleegkunde zijn als een meer specialistische opleiding. Waar je ook naar zoekt, op Opleiding.nl vind je altijd een opleiding of training die precies bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een:

  • Opleiding verpleegkunde (volledig en verkort)
  • Opleiding wijkverpleegkunde
  • Opleiding verzorgende IG

 

Opleiding verpleegkunde (volledig en verkort)

Ben je op zoek naar een complete opleiding die je van A tot Z opleidt tot verpleegkundige? Dan zit je goed met een HBO-Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (HBO-V). Hiermee ontwikkel je alle competenties die je als verpleegkundige van nu én de toekomst nodig hebt. Zit je al in het vak en ben je BIG-geregistreerd? Dan kun je mogelijk de verkorte variant van deze HBO-Bachelor volgen waardoor je nog sneller je Bachelorgraad kunt behalen.

Opleiding wijkverpleegkunde

Mensen worden steeds ouder. Dit gaat vaak gepaard met verschillende chronische aandoeningen. Tegelijkertijd blijft deze groep ook steeds langer thuis wonen. Er is dan ook steeds meer behoefte aan zorg in de wijk. Als wijkverpleegkundige ondersteun je de toenemende groep thuiswonende ouderen en chronisch zieken. Is dit iets voor jou? Kies dan voor een opleiding wijkverpleegkunde.

Opleiding verzorgende IG

Wanneer je graag mensen wilt verzorgen, kun je naast een opleiding tot verpleegkundige ook kiezen voor een opleiding verzorgende IG. Deze opleiding wordt op MBO niveau 3 aangeboden en vormt bovendien de perfecte opstap voor wie aan de slag wil in de verpleegkunde. Na het afronden van deze opleiding kun je bijvoorbeeld werken in een verpleeg- of verzorgingshuis of in de thuiszorg.

Zoek je iets anders? Bekijk dan alle opleidingen verpleegkunde in het overzicht bovenaan deze pagina  of bekijk ons opleidingsaanbod voor zorg, welzijn en hulpverlening

 

Welke opleidingsniveaus heb je bij verpleegkunde?

Binnen de verpleegkunde kun je, afhankelijk van welke kant je op wilt, kiezen uit verschillende opleidingsniveaus:

MBO verpleegkunde

Wil je op MBO-niveau aan de slag met verpleegkunde? Dan heb je een opleiding op MBO-niveau 4 nodig. Als MBO-verpleegkundige (MBO-V) ben je onmisbaar voor patiënten en bied je ondersteuning aan artsen.

HBO verpleegkunde: HBO-V 

Met een opleiding verpleegkunde op HBO-niveau kun je veel kanten op. Je verdiept je verder in het vakgebied en kunt daardoor ook verschillende rollen en taken op je nemen. Ook wanneer je je in de toekomst wilt specialiseren als verpleegkundige is het goed om voor HBO verpleegkunde te kiezen. Veel specialistische vervolgopleidingen zijn op HBO-niveau.

Benieuwd welke opleiding verpleegkunde het best bij jou past?

Weet je niet zeker welke opleiding verpleegkunde het best bij je past? Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit het brede aanbod? Of wil je iets anders weten? Dan helpen we je graag verder. Bel 088 - 9 390 000 voor een studieadvies op maat of vul ons contactformulier in.

Waarom kiezen voor een opleiding of training verpleegkunde via Opleiding.nl?

Op Opleiding.nl heb je ruime keuze aan opleidingen en trainingen op het gebied van verpleegkunde. Je vindt bij ons altijd de juiste opleiding, of je nu net begint met je carrière of al langer in het vak zit. En omdat wij samenwerken met de grootste opleiders van Nederland, kun je er zeker van zijn dat je kiest voor een opleiding van hoge kwaliteit. Wanneer je je inschrijft voor een opleiding verpleegkunde via Opleiding.nl, profiteer je bovendien van onze LaagstePrijsGarantie en extra voordelen.