Verpleegkunde en medische zorg

De zorgsector is continu in beweging. Door vergrijzing, nieuwe technologieën en wijzigingen van het zorgstelsel is het belangrijk om als hulpverlener...

Lees verder >

De zorgsector is continu in beweging. Door vergrijzing, nieuwe technologieën en wijzigingen van het zorgstelsel is het belangrijk om als hulpverlener je kennis en competenties up-to-date te houden. Of het nu gaat om inzicht in de werking van het menselijk...

Lees verder >

De zorgsector is continu in beweging. Door vergrijzing, nieuwe technologieën en wijzigingen van het zorgstelsel is het belangrijk om als hulpverlener je kennis en competenties up-to-date te houden. Of het nu gaat om inzicht in de werking van het menselijk lichaam of communicatieve vaardigheden.

Trends & ontwikkelingen

Weinig mensen zijn in de wieg gelegd...

Lees verder >

Verpleegkunde en medische zorg: 93 opleidingen

Opleidingen (93)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Verpleegkunde en medische zorg

De zorgsector is continu in beweging. Door vergrijzing, nieuwe technologieën en wijzigingen van het zorgstelsel is het belangrijk om als hulpverlener je kennis en competenties up-to-date te houden. Of het nu gaat om inzicht in de werking van het menselijk lichaam of communicatieve vaardigheden.

Trends & ontwikkelingen

Weinig mensen zijn in de wieg gelegd voor de zorgsector. Goed personeel is schaars. Ben jij een echte zorgverlener? Maak gebruik van je talenten en ontwikkel je kwaliteiten in de medische zorg en verpleegkunde. De zorgsector is continu in beweging. Nieuwe kennis en technologieën volgen elkaar in snel tempo op, waardoor toegepaste technieken en behandelmethodes steeds vernieuwen. Ben jij op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de zorgsector?

De verwachte groei van de ziekenhuisbranche in 2018 is 1,4 procent. Zo is het opgenomen in het huidige regeerakkoord. De overheid streeft naar verbetering in kwaliteit en stuurt aan op preventie, e-health en ruimte voor samenwerking. Het bieden van een toegevoegde waarde aan een patiënt is een belangrijk onderdeel van die kwaliteitsverbetering. De patiënt van tegenwoordig heeft hoge verwachtingen van zorgverleners. Doordat online informatie over ziektes, aandoeningen, medicijnen en behandelmethodes voor iedereen toegankelijk is, is de patiënt van nu beter geïnformeerd dan ooit. Daardoor is hij mondiger en verlangt gedetailleerde informatie. Ook transparantie over gezondheidsresultaten verandert in de gezondheidszorg. Een goede medisch specialist en verpleegkundige moet daarom naast medische kwaliteiten, ook over communicatieve vaardigheden en sociale capaciteiten beschikken. Heb jij de juiste capaciteiten voor de zorgsector?

Populaire opleidingen binnen Verpleegkunde en Medische Zorg zijn:

Post Bachelor Seksuologie

Je wilt mensen helpen met seksuele problematiek. Kennis opdoen over onderwerpen als seksualiteit in verschillende levensfasen, seksualiteit en ziekte en voorlichting. Dan is het vakgebied seksuologie perfect voor jou. Je maakt de verbinding tussen theorie en praktijk en je leert vaardigheden om je kennis over te brengen. Aan de hand van actueel studiemateriaal werk je aan probleemstellingen en behandelplannen en ga je aan de slag met praktijkgerichte oefeningen, cases en groepsopdrachten. Alles wat je nodig hebt vind je in onze online leeromgeving.

HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkunde (HBO-V)

Je wordt opgeleid tot verpleegkundige en beschikt over alle competenties die je nodig hebt. Van medische basiskennis tot verpleegkundig handelen én vaardigheden op het gebied van professionele zorg. Daarbij vergroot je je verpleegtechnische vaardigheden in het skills lab aan de hand van realistische verpleegsituaties, materialen en apparatuur. Met dit diploma kun je werken in een (psychiatrisch) ziekenhuis, verpleeghuis, instelling voor gehandicapten, basisgezondheidszorg of in de thuiszorg.

MBO Medische Basiskennis

Je wilt meer weten over werking van het menselijk lichaam en de gevolgen van ziekten. Je hebt geen ervaring, maar bent wel geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam en de gevolgen van ziekten. Dan is de opleiding MBO Medische Basiskennis een geschikte keuze. Je krijgt toegang tot actuele kennis op medisch, anatomisch en fysiologisch gebied en gaat aan de slag met verschillende praktijkopdrachten.Tijdens de opleiding maak je gebruik van onze online leeromgeving.