Sociale hulpverlening

Wil jij mensen helpen die moeite hebben met meedraaien in de maatschappij? Dan ontwikkel je met een...

Lees verder >

Wil jij mensen helpen die moeite hebben met meedraaien in de maatschappij? Dan ontwikkel je met een opleiding of training sociale hulpverlening alle kennis...

Lees verder >

Wil jij mensen helpen die moeite hebben met meedraaien in de maatschappij? Dan ontwikkel je met een opleiding of training sociale hulpverlening alle kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt....

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over sociale hulpverlening

Sociale hulpverlening: 1 opleiding

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Duur
Filteren

Opleidingen (1)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Sociale hulpverlening

Wil jij mensen helpen die moeite hebben met meedraaien in de maatschappij? Dan ontwikkel je met een opleiding of training sociale hulpverlening alle kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Ontdek de verschillende mogelijkheden op deze pagina.

Welke sociale hulpverlening opleidingen zijn er?

Wanneer sociaal werk iets voor jou is, zijn er verschillende opleidingen waarmee je in dit boeiende vakgebied aan de slag kunt. We noemen er een aantal:

  • Opleiding social work
  • Opleiding maatschappelijke zorg
  • Opleiding sociaal werker
  • Opleiding pedagogiek
  • Opleiding maatschappelijk werk

Opleiding social work

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de weerbaarheid en zelfredzaamheid van mensen? Dan is het belangrijk om te beschikken over brede kennis van onder andere sociaal-pedagogische hulpverlening (SPH). Een complete HBO-Bachelor social work is hiervoor een uitstekende keuze. Ben je nog niet toe aan een volledige Bacheloropleiding? Dan kun je ook kiezen voor een korter HBO-programma op het gebied van social work.

Opleiding maatschappelijke zorg

Met een opleiding maatschappelijke zorg leer je hoe je hulp kunt bieden aan kinderen en volwassenen met sociaal-maatschappelijke problemen. Hiermee ontdek je alles over de mogelijkheden, beperkingen en wensen van verschillende cliëntgroepen waarmee je te maken kunt krijgen. Zo ontwikkel je je tot een uitstekende begeleider en gesprekspartner voor deze groepen. 

Opleiding sociaal werker

Als sociaal werker heb je heel wat taken en verantwoordelijkheden. Allereerst moet je een helder beeld krijgen van wat de cliënt nodig heeft. Daarna moet je hem of haar zo goed mogelijk ondersteunen, informeren en adviseren. Hoe je dat doet, leer je met een van de opleidingen tot sociaal werker in ons aanbod.

Opleiding pedagogiek

Ben jij geïnteresseerd in opvoeding en wil je hier je werk van maken? Kies dan voor een opleiding pedagogiek op MBO- of HBO-niveau. Hiermee leer je hoe je kinderen, ouders en andere opvoeders op de juiste manier begeleidt en ondersteunt. 

Opleiding maatschappelijk werk

Door actuele ontwikkelingen is maatschappelijk werk belangrijker dan ooit. Als maatschappelijk werker vervul je dan ook een ontzettend belangrijke rol in onze samenleving. Met een opleiding maatschappelijk werk ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt als maatschappelijk werker. 

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook onze andere social work opleidingen bovenaan deze pagina of bekijk alle opleidingen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening

Welke opleidingsniveaus heb je bij sociaal werk?

Aan de slag met sociaal werk? Dan kun je kiezen uit opleidingen en trainingen op verschillende niveaus:

  • MBO sociale hulpverlening
  • HBO sociale hulpverlening
  • Training sociale hulpverlening

 

MBO sociale hulpverlening

Wil je op MBO-niveau aan de slag met social work? Dan heb je een opleiding op niveau 3 of 4 nodig. Op niveau 3 kun je je bijvoorbeeld ontwikkelen tot begeleider specifieke doelgroepen. Op niveau 4 kan je je verder ontwikkelen op het gebied van maatschappelijk werk en dienstverlening. Een goede basis voor een baan als sociaal werker.

HBO sociale hulpverlening

Wil je meer de diepte in? Kies dan voor een opleiding sociale hulpverlening op HBO-niveau. Op Opleiding.nl vind je verschillende opleidingen social work op HBO-niveau die je in deeltijd kunt volgen. Ga voor een complete HBO-Bacheloropleiding, een Associate degree of een praktijkgericht HBO-programma. Ontwikkel je in de breedte tot sociaal generalist of specialiseer je juist met een opleiding jeugdzorg of verslavingszorg.

Training sociale hulpverlening

Heb je (nu) geen tijd voor een complete opleiding, maar wil je je wel verder ontwikkelen? Dan vind je op Opleiding.nl ook heel veel trainingen op het gebied van social work. Hiermee ontwikkel je in korte tijd precies de kennis en vaardigheden die jij nodig hebt als sociaal werker.

Benieuwd welke opleiding sociale hulpverlening het best bij jou past? 

Zie jij jezelf al werken in de sociale hulpverlening? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een passende opleiding. Daar helpen we je natuurlijk graag bij met een studieadvies op maat. Bel 088 - 9 390 000 of vul ons contactformulier in.

Waarom kiezen voor een opleiding of training sociaal werk via Opleiding.nl? 

Op Opleiding.nl vind je de social work opleiding die voor je werkt. Of dit nu een SPH-opleiding is of een opleiding pedagogiek. Dankzij onze samenwerking met de grootste opleiders van Nederland ben je altijd verzekerd van een opleiding van hoge kwaliteit. Bovendien profiteer je wanneer je je via Opleiding.nl inschrijft van extra voordelen, zoals onze LaagstePrijsGarantie.