Gehandicaptenzorg

Wil jij mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking de ondersteuning bieden die ze nodig hebben?...

Lees verder >

Wil jij mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking de ondersteuning bieden die ze nodig hebben? Met een opleiding in de gehandicaptenzorg leg...

Lees verder >

Wil jij mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking de ondersteuning bieden die ze nodig hebben? Met een opleiding in de gehandicaptenzorg leg je hiervoor een goede basis. Ontdek jouw ontwikkelmogelijkheden...

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Gehandicaptenzorg

Wil jij mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking de ondersteuning bieden die ze nodig hebben? Met een opleiding in de gehandicaptenzorg leg je hiervoor een goede basis. Ontdek jouw ontwikkelmogelijkheden op deze pagina.

Welke gehandicaptenzorg opleidingen zijn er?

Werken in de gehandicaptenzorg doe je niet zomaar. Het is een uitdagend vakgebied, waarvoor je de juiste kennis en vaardigheden in huis moet hebben. Bij Opleiding.nl kun je altijd terecht voor een geschikte opleiding of cursus gehandicaptenzorg, van basisopleiding tot specialistische vervolgopleiding. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor: 

  • opleiding begeleider gehandicaptenzorg
  • opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg
  • opleiding begeleider specifieke doelgroepen
  • opleiding psychiatrische- en gehandicaptenzorg

Opleiding begeleider gehandicaptenzorg

Als jij je voor mensen wil inzetten binnen de gehandicaptenzorg, dan is een opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg echt iets voor jou. Kies bijvoorbeeld voor een MBO-basisopleiding. Hiermee doe je alle relevante basiskennis op en ontdek je of de functie echt iets voor je is. 

Opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg draag je veel verantwoordelijkheid. Het is één van de aspecten die deze rol zo dankbaar en boeiend maakt. De cliënten die je begeleidt zijn van alle denkbare leeftijden en hebben een lichamelijke, zintuiglijke en/of een verstandelijke beperking. Je kunt deze opleiding volgen op MBO-niveau 4, maar als je nog geen stage kan of wil lopen, dan kun je ook kiezen voor een kort MBO-programma.

Opleiding begeleider specifieke doelgroepen

Als begeleider van specifieke doelgroepen speel je een belangrijke rol op het gebied van maatschappelijke zorg. Tijdens je opleiding leer je alles over onderwerpen als behoeftes van cliënten, omgaan met onvoorziene- en crisissituaties, begeleiding van cliënten en het bewaken van de kwaliteit van zorg. Deze opleiding wordt aangeboden op MBO-niveau 3 of als kort MBO-programma. Je kunt ook kiezen voor een opleiding tot persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen op niveau 4.

Opleiding psychiatrische- en gehandicaptenzorg

Het doel van de opleiding Psychiatrische- en gehandicaptenzorg is om beter te kunnen inspelen op wensen en behoeften van cliënten met een psychiatrische of verstandelijke beperking. Als toekomstig professional doe jij kennis op over belangrijke onderdelen van de zorg voor mensen met fysieke of mentale aandoeningen. Deze opleiding is beschikbaar als kort HBO-programma, die je kunt gebruiken om door te stromen naar een Bacheloropleiding. 

Op zoek naar een andere opleiding? Bekijk dan alle trainingen en opleidingen gehandicaptenzorg bovenaan deze pagina of bekijk alle opleidingen zorg, welzijn en hulpverlening.   

Welke opleidingsniveaus heb je bij gehandicaptenzorg?

Lijkt het je mooi om werkzaam te zijn in de gehandicaptenzorg? Dan is het mogelijk om te kiezen uit diverse opleidingsniveaus:

  • MBO gehandicaptenzorg
  • HBO gehandicaptenzorg

MBO gehandicaptenzorg

Op MBO-niveau zijn er veel opleidingen te vinden die jouw droom in de gehandicaptenzorg kunnen waarmaken. Wil je aan de slag in de gehandicaptenzorg, dan dien je minimaal in het bezit te zijn van een MBO-diploma op niveau 3. Wil je als persoonlijk begeleider aan de slag, dan heb je een MBO 4-diploma nodig. 

HBO gehandicaptenzorg

Wil je verder doorgroeien in de gehandicaptenzorg? Dan is een opleiding op HBO-niveau een uitstekende keuze. Tijdens de opleiding verruim je jouw kennis van het vakgebied. Wanneer je een opleiding op HBO-niveau succesvol afrondt, kun je bijvoorbeeld gaan werken als verpleegkundig specialist of verzorgende in de gehandicaptenzorg. 

Welke opleiding gehandicaptenzorg past het best bij jou?

Wil je nog meer informatie over de opleidingen gehandicaptenzorg in ons aanbod? Of weet je simpelweg nog niet welke opleiding het best bij je past? Wij helpen je graag op weg! Je kunt ons bereiken op 088 – 9 390 000 voor gericht studieadvies of ons contactformulier invullen.

Waarom een opleiding of training gehandicaptenzorg via Opleiding.nl?

In het diverse aanbod aan opleidingen en trainingen op Opleiding.nl vind je ook veel opleidingen op het gebied van gehandicaptenzorg. Dat betekent dat er altijd wel een geschikte opleiding is die aansluit op jouw loopbaan. Bovendien werken we samen met de grootste opleiders van Nederland, zodat een kwalitatief hoogstaande opleiding gegarandeerd is. En schrijf je je in voor een opleiding in de gehandicaptenzorg via Opleiding.nl, dan profiteer je sowieso van onze LaagstePrijsGarantie én extra voordelen.