Muziek

Werk je in de muziekindustrie of wil je daar graag werken? Bijvoorbeeld als muzikant, producent of muziekmanager?...

Lees verder >

Werk je in de muziekindustrie of wil je daar graag werken? Bijvoorbeeld als muzikant, producent of muziekmanager? Of houd je je binnen een andere sector...

Lees verder >

Werk je in de muziekindustrie of wil je daar graag werken? Bijvoorbeeld als muzikant, producent of muziekmanager? Of houd je je binnen een andere sector bezig met muziek? Dan is het belangrijk dat je...

Lees verder >

Muziek: 1 opleiding

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Duur
Filteren

Opleidingen (1)

7 maanden Trainingen vanaf € 938,- incl. BTW E-learning
Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Muziek

Werk je in de muziekindustrie of wil je daar graag werken? Bijvoorbeeld als muzikant, producent of muziekmanager? Of houd je je binnen een andere sector bezig met muziek? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Deze ontwikkel je met de opleidingen en trainingen muziek op Opleiding.nl. Bekijk het aanbod en vind de opleiding, cursus of training muziek die bij jou past.

Aan de slag met muziekproductie

Maak je zelf muziek en wil je graag leren hoe je je eigen muziek kunt produceren? Of wil je graag de muziek van anderen kunnen produceren? Volg dan een opleiding tot Music producer. Na afloop weet je hoe je van een gewone pc een krachtige muziekstudio kunt maken en daarmee muziek kunt produceren. Deze cursus is ook een aanrader wanneer je geïnteresseerd bent in muziek en geluidsstudiotechniek en hier meer mee wilt doen. 

Werken als muziekmanager

Wil je meer weten over de zakelijke kant van de muziekbranche? Of werk je als manager van een band en wil je meer professionele managementkennis opdoen? Kies dan voor een opleiding Music management. Tijdens deze cursus leer je alles over het schrijven van een boekingsplan, het invullen van boekingscontracten en het maken van een carrièreplan en begroting voor je eigen start-up.

Werken met muziek in andere sectoren

Maak jij graag muziek en zou je hier meer mee willen doen? Maar ben je niet op zoek naar een baan binnen de muziekindustrie? Dan zijn er nog heel veel andere functies waarbij je muzikale kennis en vaardigheden goed van pas komen. We noemen er een aantal:

  • Muziekleraar: Geef muziekles op een middelbare school of op een muziekschool.
  • Leraar basisonderwijs: Muziek is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Muzikale vaardigheden zijn dan ook onmisbaar voor elke leerkracht in het basisonderwijs.
  • Muziektherapeut: Muziektherapie is een specialisatie van creatieve therapie. In deze functie gebruik je muziek als middel om mensen met psychische of sociale problemen te helpen.
  • Muziekjournalist: Ook binnen de journalistiek kun je je specialiseren in muziek. Als muziekjournalist houd je je bezig met het laatste nieuws uit de muziekwereld.
  • Medewerker ouderenzorg: Ook in de ouderenzorg is er steeds meer aandacht voor muziek. Sommige woon-zorgcentra hebben zelfs een medewerker muziek in dienst vanwege de heilzame werking van muziek op ouderen met bijvoorbeeld dementie.
 

Zelf een instrument bespelen

Wil je zelf een (nieuw) instrument leren bespelen? Ook dan vind je op Opleiding.nl verschillende interessante cursussen. Wil je bijvoorbeeld piano, gitaar of keyboard leren spelen? Met onze handige trainingen via e-learning heb je de basis zo onder controle.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze opleidingen muziek, heb je behoefte aan opleidingsadvies of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.