Hobby

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment...

Lees verder >

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment voor jezelf in te lassen. Iets te doen waar jij...

Lees verder >

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment voor jezelf in te lassen. Iets te doen waar jij plezier aan beleeft. Of misschien wel nieuwe vaardigheden...

Lees verder >

Hobby: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Hobby

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment voor jezelf in te lassen. Iets te doen waar jij plezier aan beleeft. Of misschien wel nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Wat heb jij altijd al willen leren? 

Trends & ontwikkelingen

Af en toe steekt een nieuwe trend de kop op. Een aantal jaar geleden startte iedereen fervent met breien. Doutzen Kroes, Kirsten Dunst en andere beroemdheden hielden zich met deze hobby bezig. Velen volgden hun voorbeeld. Niet zo gek: breien is leuk, ontspannend en nuttig. Het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een unieke kledingcollectie aan te leggen.
 
Kook- en bakprogramma’s zijn tegenwoordig ontzettend populair. In 2013 verscheen Heel Holland Bakt voor het eerst op tv in navolging van het Britse succes The Great British Bake Off. Het zien van andermans kook- en bakkunsten inspireerde anderen om zelf aan de slag te gaan in hun keuken. De mooiste en lekkerste creaties werden zo neergezet.
 
Onlangs is ook de aandacht voor handlettering toegenomen. Handlettering is het met sierlijke vormen weergeven van tekst. Deze kunst haalt het creatieve in mensen naar boven en levert stuk voor stuk unieke werken op.
 
Het mooie van hobby’s is dat ze niet alleen jou wat opleveren. Anderen genieten van jouw bakkunst, zelfgemaakte kaarten, verhalen of muziek. Je ontdekt gezamenlijke hobby’s en ontmoet nieuwe mensen. Een echte verrijking van je leven.

Populaire Hobbycursussen zijn:

Digitale fotografie

Wil jij de mooiste foto’s maken? Memorabele momenten vastleggen? Alles uit jezelf en je camera halen? In de cursus Digitale fotografie leer je in korte tijd met licht en kleur werken. Je oefent met portret- en landschapsfotografie en ontdekt door te oefenen de fotograaf in jezelf. 

Korte verhalen en romans schrijven

Heb jij een verhaal in gedachten, maar weet je niet hoe je het op papier moet zetten? Wil je oefenen met verschillende schrijfstijlen? In de cursus Korte verhalen en romans schrijven ontwikkel je onder begeleiding van een ervaren docent je eigen stijl. Je krijgt tips en feedback om je steeds verder te ontwikkelen.

Cartoon- en striptekenen

Spanning, humor, verbazing. Met een afbeelding kan je meer uitdrukken dan met een stortvloed aan woorden. Houd jij van tekenen en wil je je bekwamen in het tekenen van cartoons? Je leert in de cursus Cartoon- en striptekenen herkenbare karakters neer te zetten en tekeningen het verhaal te laten vertellen.