Godsdienst en geschiedenis

Ben jij geïnteresseerd in godsdienst en geschiedenis? En wil je je hier verder in verdiepen? Of kom...

Lees verder >

Ben jij geïnteresseerd in godsdienst en geschiedenis? En wil je je hier verder in verdiepen? Of kom je vanuit je werk in aanraking met andere culturen...

Lees verder >

Ben jij geïnteresseerd in godsdienst en geschiedenis? En wil je je hier verder in verdiepen? Of kom je vanuit je werk in aanraking met andere culturen en godsdiensten en wil je daar meer over weten? Dan...

Lees verder >

Godsdienst en geschiedenis: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Godsdienst en geschiedenis

Ben jij geïnteresseerd in godsdienst en geschiedenis? En wil je je hier verder in verdiepen? Of kom je vanuit je werk in aanraking met andere culturen en godsdiensten en wil je daar meer over weten? Dan vind je op Opleiding.nl heel veel opleidingen en cursussen over deze onderwerpen. Of je nu op zoek bent naar een opleiding wereldgodsdienst of korte cursus kunstgeschiedenis, er zit altijd een passende opleiding voor jou bij.

Verdiep je in de 5 wereldgodsdiensten

Wil je meer weten over het ontstaan, de gewoontes en gedachtegangen van verschillende godsdiensten? Dan is de opleiding Wereldgodsdiensten iets voor jou. Hiermee verdiep je je in de 5 wereldgodsdiensten: 
christendom

  • islam
  • jodendom
  • hindoeïsme
  • boeddhisme


Je leert vooral veel over de gewoontes, gedachtegangen en het gedrag van mensen binnen de verschillende wereldgodsdiensten. Verdiep je je liever in één godsdienst? Kies dan voor bijvoorbeeld de cursus Boeddhisme.

Volg een opleiding of cursus geschiedenis of kunstgeschiedenis

Ligt jouw interesse meer bij geschiedenis? Ook dan hebben we verschillende interessante opleidingen in ons aanbod. Verdiep je bijvoorbeeld in cultuurgeschiedenis of de geschiedenis van Nederland. Daarnaast bieden we ook verschillende opleidingen geschiedenis aan op VMBO-, HAVO- en VWO-niveau.

Wil je alles weten over de schildertechniek van Rembrandt van Rijn of over de beeldhouwkunst in de late middeleeuwen? Ga dan voor een studie kunstgeschiedenis. Na het volgen van deze opleiding kijk je met andere ogen naar kunst. Je weet precies in welke tijd het kunstwerk is gemaakt, door wie en uit welke kunststroming het afkomstig is.

Misschien ook interessant: filosofie

Wanneer je geïnteresseerd bent in godsdienst en geschiedenis, is filosofie misschien ook iets voor jou. In dit boeiende vakgebied sta je stil bij dingen die vaak als vanzelfsprekend worden ervaren. Wie ben je en waarom besta je? Of: wat is goed en wat is slecht? Met de cursus filosofie ga je op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Je verdiept je in korte tijd in de geschiedenis van de filosofie en maakt kennis met bekende filosofen en hun ideeën. Daarnaast leer je denken en argumenteren. De cursus maakt je wegwijs in de wereld van de wijsgerige antropologie, ethiek en sociale filosofie. 

Meer weten over onze opleidingen godsdienst en geschiedenis?

Wil je je graag verder ontwikkelen op het gebied van godsdienst of geschiedenis, maar weet je niet goed welke opleiding bij jou past? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.