Werktuigbouw

Nieuwe technologieën, duurzaamheid, economische groei: allemaal hebben ze gevolgen voor het vakgebied...

Lees verder >

Nieuwe technologieën, duurzaamheid, economische groei: allemaal hebben ze gevolgen voor het vakgebied van werktuigbouwkunde en maintenance. Hoe ontwerp...

Lees verder >

Nieuwe technologieën, duurzaamheid, economische groei: allemaal hebben ze gevolgen voor het vakgebied van werktuigbouwkunde en maintenance. Hoe ontwerp en onderhoud je werktuigbouwkundige installaties...

Lees verder >

Werktuigbouw: 0 opleiding

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Werktuigbouw

Nieuwe technologieën, duurzaamheid, economische groei: allemaal hebben ze gevolgen voor het vakgebied van werktuigbouwkunde en maintenance. Hoe ontwerp en onderhoud je werktuigbouwkundige installaties en systemen die steeds geavanceerder worden? En hoe geef je gedegen advies over efficiency, duurzaamheid, effectiviteit en doelmatigheid van techniek? Mensen die het antwoord kennen op deze vragen kunnen overal aan de slag.  

Trends & ontwikkelingen

Met de komst van het ‘Internet of Things’ worden machines steeds slimmer. Of is het andersom? Jij mag het zeggen. Feit is dat slimme machines ‘hot’ zijn. Vanuit de industrie horen we een steeds grotere en luidere vraag om smart machines te ontwikkelen. Dat is ook niet gek. Iedereen moet efficiënter en duurzamer werken.

Producenten werken ook steeds meer samen om zo tot een concurrerend product te komen. Alleen lukt dat bijna niet meer. Met al die samenwerking is er ook een noodzaak om de productie beter op elkaar af te stemmen. Slimmer maken dus. De ene machine vertelt de andere dat hij bijna klaar is, dan kan de ander zich alvast gereed maken. Of ze nu naast elkaar staan of aan de andere kant van de wereld, dat maakt niet meer uit.

Onderhoud verandert ook. Een vaste interval, waarbij soms onderdelen worden vervangen die nog goed zijn, is niet meer van deze tijd. Het werktuig geeft zelf wel aan waar het aan toe is. Vraaggestuurd onderhoud in plaats van periodiek. Hoe zou jij dat aanpakken?

Populaire opleidingen binnen Werktuigbouwkunde en Maintenance zijn:

HBO Bachelor Werktuigbouwkunde

Wil jij je verdiepen in nieuwe technologieën en in de samenhang met duurzaamheid en economische groei? Dan is de HBO-Bachelor Werktuigbouwkunde uitermate geschikt voor je. Tijdens de opleiding groei je uit tot een innovatieve werktuigbouwkundige met bedrijfskundig inzicht. Een zeer waardevolle combinatie en mooie stap op de carrièreladder.

MBO Technicus Service en Onderhoud Werktuigbouw niveau 4

Tijdens Technicus Service en Onderhoud Werktuigbouw niveau 4 komen alle belangrijke onderwerpen op het gebied van onderhoud van werktuigbouwkundige installaties en systemen aan bod. Je leert bijvoorbeeld hoe je Inspecties, metingen en testen van apparatuur, installaties en systemen kunt uitvoeren. Ook het lokaliseren en analyseren van complexe storingen en het stellen van diagnoses en rapporten behoort tot jouw toekomstige takenpakket als professioneel technicus.