Vastgoed

Of het nu om woningen, kantoren of winkels gaat: de vastgoedmarkt is een en al dynamiek. En kent vele (inter)nationale spelers. Demografische ontwikkelingen,...

Lees verder >

Of het nu om woningen, kantoren of winkels gaat: de vastgoedmarkt is een en al dynamiek. En kent vele (inter)nationale spelers. Demografische ontwikkelingen, de roep om verduurzaming, economische invloeden: allemaal drukken ze een stempel op de vastgoedsector....

Lees verder >

Of het nu om woningen, kantoren of winkels gaat: de vastgoedmarkt is een en al dynamiek. En kent vele (inter)nationale spelers. Demografische ontwikkelingen, de roep om verduurzaming, economische invloeden: allemaal drukken ze een stempel op de vastgoedsector. Dat vraagt om actuele kennis. Van financiële analyses tot huisvestingsmanagement. Bijblijven is het...

Lees verder >

Vastgoed: 22 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Dag(deel)
Toon alle varianten
Duur
Toon alle opties

Vakopleiding (1) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Masterclass (2) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Vastgoed

Of het nu om woningen, kantoren of winkels gaat: de vastgoedmarkt is een en al dynamiek. En kent vele (inter)nationale spelers. Demografische ontwikkelingen, de roep om verduurzaming, economische invloeden: allemaal drukken ze een stempel op de vastgoedsector. Dat vraagt om actuele kennis. Van financiële analyses tot huisvestingsmanagement. Bijblijven is het devies!

Trends & ontwikkelingen

Vastgoed is stevig in beweging. Amsterdam blijft favoriet, maar door het opdrogende aanbod verandert het type belegging.

Buiten de grenzen verandert de interesse voor vastgoed in Nederland. De vastgoedprofessional krijgt te maken met internationale klanten want Nederland is een voorkeurslocatie voor grote, internationaal opererende hoofdkantoren binnen Europa of ver daarbuiten. Koppel dit nog eens aan de groeiende interesse in Nederlands vastgoed van buitenlandse investeerders, met name uit Azië, en je ziet dat je een stabiele toekomst tegemoet gaat.

Ontwikkelingen van nieuw vastgoed vinden vooral in en om de grote steden plaats. Meer en meer houden werkgevers rekening met de voorkeuren van (potentiële) werknemers. De ideale mix van wonen, werken en sociale omgeving is daarom bij de ontwikkeling van nieuw commercieel vastgoed van belang.

Voor de vastgoedmanager zelf wordt het belangrijk om de kwaliteit van zijn besluitvorming te verbeteren. Met behulp van nieuwe technologieën is meer data en managementinformatie beschikbaar die hierin zullen ondersteunen.

Verder in de toekomst zal het mogelijk worden online een huis te kopen met behulp van 3D Bouw Informatie Modellen (BIM). Deze maken het mogelijk om via een online webshop je woning samen te stellen en te bestellen. In de nabije toekomst zal in eerste instantie de nieuwbouwwoning sector de eerste stappen maken naar deze e-commerce gedreven verkoop.

Populaire opleidingen binnen Vastgoed zijn:

Professional Master Facility- en Vastgoedmanagement

Met deze opleiding kies je voor een geïntegreerde, multidisciplinaire benadering van alles wat met onroerend goed te maken heeft. Je stelt de gebruiker centraal en je verdiept je in de strategische en bedrijfskundige aspecten van vastgoedmanagement. De opleiding bestaat uit 2 Masterclasses die je beiden afrondt met een praktijkgerichte opdracht.

Masterclass Vastgoedmanagement

Je verdiept je met deze Masterclass in modern en succesvol vastgoedmanagement. Strategie, financiële aspecten, gebouwbeheer en huisvestingsmanagement komen voorbij in het programma. De juiste opleiding als je bijvoorbeeld facilitair manager of hoofd Verhuur en Woondiensten bent.

Vastgoed Berekenen

Deze praktijkgerichte Post HBO-training leert je werken met spreadsheets, rendements- en waarderingsvragen, zodat je een vastgoedexploitatieopzet kunt opstellen. Je kunt uitspraken doen over de haalbaarheid en optimalisatie van projecten en  je krijgt inzicht in de marktsituatie. De training duurt twee dagen en je kunt daarna ook nog Vastgoed Berekenen 2 volgen.