Technisch kader en management

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat...

Lees verder >

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid. Of het gebruik van vernieuwde...

Lees verder >

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid. Of het gebruik van vernieuwde programma’s en technologie, en hoe die ingezet kunnen...

Lees verder >

Technisch kader en management: 35 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (35)

9 dagen MBO-programma vanaf € 3.605,80 incl. BTW Dag 3 locaties 1e startmoment: 27-09-2024
2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 06-06-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Technisch kader en management

Techniek en bouw zijn aan grote veranderingen onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid. Of het gebruik van vernieuwde programma’s en technologie, en hoe die ingezet kunnen worden in het contact met klanten. Ben jij helemaal op de hoogte?

Trends & ontwikkelingen

Ook de techniek en bouw moeten zich aanpassen aan de moderne wereld waarin veranderingen elkaar snel opvolgen. Door de schaarste aan technisch personeel, nemen technologie en innovatie een steeds centralere rol in. Denk aan bijvoorbeeld Generative Design en Design Automation - waarbij het computerprogramma zelfstandig ontwerpoplossingen maakt - Virtual en Augmented Reality, voor een beter inzicht in het ontwerpproces, drones die 360 graden foto’s en video’s maken en het gebruik van clouds om informatie op te slaan en te delen. Al deze technologische en digitale hulpmiddelen zorgen voor tijdsbesparingen, hogere kwaliteit, een betere samenwerking met de klant en een beperking van het aantal risico’s.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving, zowel vanuit de regelgeving als vanuit het morele aspect. Behalve voor het milieu is het ook belangrijk voor de profilering van een organisatie om aandacht te schenken aan duurzaamheid en hierin te investeren. Op de lange termijn zal dit zeker ook zorgen voor kostenbesparingen.

Hoe kun je techniek het beste inzetten in het klantencontact en om je producten zo efficiënt en snel mogelijk op de markt te kunnen brengen, met respect voor kwaliteit en duurzaamheid? Ook de regelgeving op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit wordt continu verscherpt. Om als manager de juiste beslissingen te kunnen nemen, is het van cruciaal belang op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen het assetmanagement. Continue bijscholing en het investeren in het opleiden van medewerkers zijn daarom van groots belang.

Populaire opleidingen binnen Technisch kader en Management zijn:

MBO Calculeren en Werkvoorbereiding

Wil jij bouw- en techniekprojecten in goede banen leiden? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de MBO-opleiding Calculeren en Werkvoorbereiding leer je om werkzaamheden te calculeren en deze informatie om te zetten in professionele offertes. Hierdoor kun je op voorhand goed inschatten en aangeven hoe complexe projecten zullen verlopen.

MBO Commercieel Technicus Engineering niveau 4

Tijdens de opleiding MBO Commercieel Technicus Engineering niveau 4 leer je veel over productontwikkeling en klantcontact. Deze kennis wordt vertaald naar concrete opdrachten, zodat je alle kennis direct in de praktijk kunt brengen. Aan het einde van de opleiding kun je kwaliteitscontroles uitvoeren, ontwerpen uitwerken, geschikte materialen en onderdelen selecteren en meedenken en voorstellen doen voor het commercieel beleid. Kortom, een zeer veelzijdige opleiding.

MBO Middenkader Engineering

De MBO-opleiding Middenkader Engineering duurt in totaal twaalf maanden. Er komt immers veel kijken bij het ontwerpen, maken, onderhouden en verkopen van producten en systemen. In de praktijk zorgt de middenkader engineer dat het hele proces soepel en strak verloopt. Je speelt daarbij een belangrijke verbindende en ondersteunende rol. Belangrijke thema’s zijn managen, engineering en technische bedrijfskunde.