Ruimte

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden...

Lees verder >

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden leefbaar en goed bereikbaar? Een dynamisch en...

Lees verder >

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden leefbaar en goed bereikbaar? Een dynamisch en complex vak dat veel werkterreinen kent. Van milieu...

Lees verder >

Ruimte: 23 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (23)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 04-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Ruimte

Ruimtelijke ordening heeft grote impact. Op landschap, op inwoners, op mobiliteit. Hoe houd je gebieden leefbaar en goed bereikbaar? Een dynamisch en complex vak dat veel werkterreinen kent. Van milieu tot verkeersveiligheid, van duurzaamheid tot stedenbouw. Waar ga jij aan de slag? Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van ruimte.

Trends & ontwikkelingen

Ruimte inrichten, ruimtelijke ordening: het is een fascinerend werkterrein. De ultieme balans vinden tussen wetten en regelgeving op het gebied van milieu en het zo nuttig mogelijk inrichten van die ruimten. De uitdagingen zijn soms heel tastbaar: woningbouw of meer geluid van vliegtuigen. Jij kunt daar over meebeslissen als je in dit vak aan de slag gaat.|

De overheid helpt mee door in de komende jaren weer geld vrij te maken voor investeringen in de GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) sector. Ruimtelijke inrichting gaat namelijk niet alleen over gebouwen. De woningen en (kantoor)gebouwen moeten ook bereikbaar zijn en voorzien worden van de nodige nutsvoorzieningen. Ook dat is jouw taak.

Met een enorme vraag naar nieuwbouw zit deze sector duidelijk in de lift. Iets minder groei is te vinden bij aannemers in de weg- en waterbouw maar er zijn nog genoeg grote overheidsprojecten gepland, zoals het nieuwe Deltafonds en het Infrastructuurfonds. Al deze projecten zorgen voor een duidelijke vraag naar goed geschoold personeel, zowel bij de overheid als bij de aannemers. Je kan dus kiezen wat jouw voorkeur heeft.

Maak jij jezelf extra aantrekkelijk als goed gekwalificeerde ruimte expert? Begin dan vandaag nog.

Populaire opleidingen binnen Ruimte zijn:

Adviseur Locatieontwikkeling

Wil je actuele kennis opdoen op het gebied van locatieontwikkeling? Tijdens deze vier maanden durende opleiding tot Adviseur Locatieontwikkeling verdiep je je in alle relevante aspecten van locatieontwikkeling. Je leert meer over risicomanagement, rijksregelgeving en projectmanagement. Je gaat niet alleen aan de slag met de processen, maar ontwikkelt ook je adviesvaardigheden.

Basistraining Milieuwetgeving

Heb jij in je functie te maken met milieuwetgeving? Dan is deze training een zinvolle investering. Diverse vragen komen aan bod: Hoe zit de milieuwetgeving in elkaar? Hoe hangen de verschillende wetten en regels met elkaar samen? Wat zijn de actuele ontwikkelingen? In slechts vijf dagen tijd ontwikkel je een helder zicht op milieuwetgeving.

Ruimtelijke Ordening Basis

Werk je bij een overheidsorganisatie of in de bouw, projectontwikkeling of makelaardij? De praktijkgerichte training Ruimtelijke Ordening Basis geeft inzicht in wat ruimtelijke ordening inhoudt. Je krijgt zicht op de rol van de verschillende overheden en welke (wettelijke) middelen de overheid op dit gebied kan toepassen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke relevantie en de betekenis voor de burger.