Procestechniek

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek....

Lees verder >

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek. Om bijvoorbeeld apparatuur en machines te bedienen...

Lees verder >

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek. Om bijvoorbeeld apparatuur en machines te bedienen en te onderhouden, geautomatiseerde processen...

Lees verder >

Procestechniek: 18 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (18)

24 maanden MBO Niveau 4 vanaf € 9.684,70 incl. BTW Dag 9 locaties 1e startmoment: 02-09-2024
3 maanden MBO-programma vanaf € 1.532,65 incl. BTW Dag 9 locaties 1e startmoment: 06-01-2025
12 maanden Trainingen vanaf € 6.338,70 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 05-10-2024
24 maanden MBO Niveau 4 vanaf € 9.669,80 incl. BTW Dag 9 locaties 1e startmoment: 03-09-2024
18 maanden MBO Niveau 3 vanaf € 7.086,50 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 07-09-2024
12 maanden Trainingen vanaf € 6.338,70 incl. BTW Dag 9 locaties 1e startmoment: 30-09-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Procestechniek

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek. Om bijvoorbeeld apparatuur en machines te bedienen en te onderhouden, geautomatiseerde processen te regelen en medewerkers te instrueren. Vergroot je kennis over procestechniek en de werkgevers staan voor je in de rij.

Trends & ontwikkelingen

Een moderne wereld zonder procestechniek is nauwelijks denkbaar. We zien het niet, maar overal waar producten worden gemaakt zetten we procestechniek in. In de huidige, groeiende economie is er veel vraag naar mensen met een opleiding op dit vlak. Maak jezelf dus extra interessant voor jouw toekomstige werkgever. Het vakgebied kent vele nieuwe uitdagingen.

Een gebrek aan geschoolde vakmensen dwingt ook de procestechniek na te denken over verregaande automatisering en robotisering. Waar geen handjes zijn, kunnen machines het werk overnemen. Om maar te zwijgen over onderzoek naar het verder efficiënt maken van processen. Ook op dat vlak valt er veel te winnen.

En wat dacht je van duurzaam werken? Zeker in de procestechniek is dat een hot topic. De zogenaamde maakprocessen vragen energie om alle processen te doorlopen. Zorg jij ervoor dat deze processen energieneutraal worden? Over een uitdaging gesproken. Net als alle verregaande integraties. Die spelen bij de procesindustrie ook een belangrijke rol. De tijd dat een fabriek een product alleen vervaardigde, ligt lang achter ons. Lijkt het je wat?

Populaire opleidingen binnen Procestechniek zijn:

MBO Operator C niveau 4

Zie jij jezelf later in een baan als operator? Dan is het zaak je nu te specialiseren in onderwerpen als automatische processenen en alle bijkomende werkzaamheden. Dat kan tijdens de boeiende opleiding MBO Operator C niveau 4. De opleiding wordt klassikaal gegeven en bevat veel praktijkgerichte, concrete opdrachten.

MBO Procesoperator B niveau 3

Als procesoperator hou je je bezig met zaken als apparatuur en machines bedienen, het regelen van geautomatiseerde processen en het onderhoud van apparatuur en machines. Belangrijk werk waarvoor je perfect opgeleid wordt tijdens deze praktijkgerichte, klassikale opleiding. Het erkende diploma dat je kunt halen is maatgevend in de hele branche.

Introductie in de Procesindustrie voor Niet-technici

Wil je meer leren over processen en functies in de procesindustrie, dan is dit een ideale opleiding voor jou. Je krijgt inzicht in het ontstaan van de procesindustrie, de flow van een productieproces, chemische processen in de procesindustrie en chemische eigenschappen van de belangrijkste grondstoffen. Alles om een goede basis te leggen voor een leuke baan in de procesindustrie.