Procesautomatisering en mechatronica

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven....

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme...

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden...

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica: 18 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Duur
Filteren

Opleidingen (18)

4 dagen MBO-programma vanaf € 2.553,10 incl. BTW
1 dag MBO-programma vanaf € 4.598,- incl. BTW

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Procesautomatisering en mechatronica

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden winstmarges groter. Als jij weet hoe je (industriële) productieprocessen efficiënter en duurzamer maakt, dan staat de markt om je te springen.

Trends & ontwikkelingen

In de huidige, aantrekkende economie is er een schrijnend tekort aan goed opgeleide vakmensen en dat zal alleen maar toenemen. Het is dan ook niet gek dat producenten hun productieprocessen tegen het licht houden en kijken wat er te automatiseren valt. Het werk dat mensen niet willen uitvoeren of dat goedkoper kan, kunnen machines overnemen.

Ontwikkelingen met nieuwe, snellere en zelfdenkende computers laten productieprocessen efficiënter verlopen in de toekomst. Zo zijn er nu al meerdere trends waarmee processen met behulp van automatisering veel goedkoper verlopen.

In de mechatronica en procesautomatisering is duurzaam werken ook een belangrijk onderwerp. Ga jij nieuwe, energieneutrale processen ontwerpen en invullen met de juiste, industriële automatisering? Leuke uitdaging, toch?

Op alle vlakken zien we dat bedrijven steeds nauwer gaan samenwerken om zo schaal- en bijbehorende kostenvoordelen te kunnen realiseren. Een extra uitdaging bij het ontwerp van processen en de automatisering hiervan. Je moet in dit geval namelijk ook rekening houden met de juiste mate van beveiliging van de interne data en automatisering. Je wilt natuurlijk niet alles delen. Dat spreekt voor zich.

Populaire opleidingen binnen Procesautomatisering en Mechatronica zijn:

HBO Industriële Automatisering

Ben jij op zoek naar een stevige opleiding op het gebied van industriële automatisering? Inzicht in processen is hierbij erg belangrijk. Deze opleiding is volop gericht op industriële automatisering en technische bedrijfskunde. Juist deze combinatie kan voor een mooie carrièrestap zorgen. Door inzicht in processen op zowel technisch als bedrijfskundig vlak, ben je zeer waardevol voor bedrijven.

HBO Mechatronica

Meer weten over HBO Mechatronica voor Werktuigbouwkundigen? Deze opleiding biedt in korte tijd verdieping in diverse technische disciplines. In de mechatronica worden werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturing gecombineerd. Dat vraagt om integrale kennis van en vaardigheden in deze gebieden. Na deze opleiding bezit jij deze kennis.

Basis Procesautomatisering

Tijdens deze training leer je alles over procesautomatisering. Dit is het automatiseren en besturen van onder andere productieprocessen om deze beter te laten verlopen. Wil je meer inzicht in het uitvoeren van onderhoud en controles aan procesautomatiseringssystemen? Dan zit je goed! Na afloop heb je zicht op de werking en samenhang van onderdelen.