Procesautomatisering en mechatronica

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme...

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden winstmarges groter. Als jij weet hoe je (industriële)...

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden winstmarges groter. Als jij weet hoe je (industriële) productieprocessen efficiënter en duurzamer maakt, dan staat de markt om je te springen.

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica: 72 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

MBO-programma (5) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

MBO Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 19.831,00
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 19.831,00
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 19.721,00

Masterclass (2) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

(52)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Procesautomatisering en mechatronica

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden winstmarges groter. Als jij weet hoe je (industriële) productieprocessen efficiënter en duurzamer maakt, dan staat de markt om je te springen.

Trends & ontwikkelingen

In de huidige, aantrekkende economie is er een schrijnend tekort aan goed opgeleide vakmensen en dat zal alleen maar toenemen. Het is dan ook niet gek dat producenten hun productieprocessen tegen het licht houden en kijken wat er te automatiseren valt. Het werk dat mensen niet willen uitvoeren of dat goedkoper kan, kunnen machines overnemen.

Ontwikkelingen met nieuwe, snellere en zelfdenkende computers laten productieprocessen efficiënter verlopen in de toekomst. Zo zijn er nu al meerdere trends waarmee processen met behulp van automatisering veel goedkoper verlopen.

In de mechatronica en procesautomatisering is duurzaam werken ook een belangrijk onderwerp. Ga jij nieuwe, energieneutrale processen ontwerpen en invullen met de juiste, industriële automatisering? Leuke uitdaging, toch?

Op alle vlakken zien we dat bedrijven steeds nauwer gaan samenwerken om zo schaal- en bijbehorende kostenvoordelen te kunnen realiseren. Een extra uitdaging bij het ontwerp van processen en de automatisering hiervan. Je moet in dit geval namelijk ook rekening houden met de juiste mate van beveiliging van de interne data en automatisering. Je wilt natuurlijk niet alles delen. Dat spreekt voor zich.

Populaire opleidingen binnen Procesautomatisering en Mechatronica zijn:

HBO Industriële Automatisering

Ben jij op zoek naar een stevige opleiding op het gebied van industriële automatisering? Inzicht in processen is hierbij erg belangrijk. Deze opleiding is volop gericht op industriële automatisering en technische bedrijfskunde. Juist deze combinatie kan voor een mooie carrièrestap zorgen. Door inzicht in processen op zowel technisch als bedrijfskundig vlak, ben je zeer waardevol voor bedrijven.

HBO Mechatronica

Meer weten over HBO Mechatronica voor Werktuigbouwkundigen? Deze opleiding biedt in korte tijd verdieping in diverse technische disciplines. In de mechatronica worden werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturing gecombineerd. Dat vraagt om integrale kennis van en vaardigheden in deze gebieden. Na deze opleiding bezit jij deze kennis.

Basis Procesautomatisering

Tijdens deze training leer je alles over procesautomatisering. Dit is het automatiseren en besturen van onder andere productieprocessen om deze beter te laten verlopen. Wil je meer inzicht in het uitvoeren van onderhoud en controles aan procesautomatiseringssystemen? Dan zit je goed! Na afloop heb je zicht op de werking en samenhang van onderdelen.