Makelaardij

Een makelaar die meebeweegt met de ontwikkelingen in de markt, kan zich onderscheiden in een vakgebied...

Lees verder >

Een makelaar die meebeweegt met de ontwikkelingen in de markt, kan zich onderscheiden in een vakgebied dat snel verandert. Vergroot daarom je kennis op...

Lees verder >

Een makelaar die meebeweegt met de ontwikkelingen in de markt, kan zich onderscheiden in een vakgebied dat snel verandert. Vergroot daarom je kennis op juridisch, commercieel en bouwkundig gebied en ontdek...

Lees verder >

Makelaardij: 25 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (25)

6 maanden Trainingen vanaf € 2.886,50 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 25-05-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 2.533,30 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 20-02-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 2.685,90 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 28-02-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Makelaardij

Een makelaar die meebeweegt met de ontwikkelingen in de markt, kan zich onderscheiden in een vakgebied dat snel verandert. Vergroot daarom je kennis op juridisch, commercieel en bouwkundig gebied en ontdek hoe je als makelaar toegevoegde waarde levert. Ook nu kopers en verkopers elkaar vinden via sites zoals Funda, HuizenZoeker of Jaap.nl.

Trends & ontwikkelingen

Het werk van de makelaar verandert, zo lijkt het. Door de opkomst van steeds betere zoekprogramma’s via het internet denken veel huizenkopers dat ze zelf hun nieuwe woning wel kunnen vinden. De bereidheid om de volle courtage te betalen, wordt dan ook steeds kleiner. Bedreiging of kans?

Een kans natuurlijk! Het vak van de makelaar is veel meer dan alleen maar een geschikt huis vinden. Door toegevoegde waarde te bieden, maak je het verschil. Creatieve verdienmodellen, samenwerking met gerelateerde bedrijven en sterke advisering zijn daar de pijlers van.

De makelaardij kent interessante uitdagingen. De verstedelijking gaat maar door, waardoor er in de grote steden sprake is van een opdrogend aanbod. Of zelfs geen aanbod. De verkopende partij heeft voldoende aan toegang tot social media en hoeft maar te denken aan de verkoop van een woning en er staan meteen voldoende gegadigden op de digitale stoep.

Ook de overheid draagt een steentje bij aan de uitdagingen. Een overspannen vraag om nieuwbouw, met name om appartementen, wordt niet beantwoord. Sterker nog, in veel gebieden waar nieuwbouw in ontwikkeling was, is deze stopgezet door veranderende omgevings- en milieuwetgeving. Genoeg uitdagingen voor de toekomstige makelaar!

Populaire opleidingen binnen Makelaardij zijn:

HBO Leergang WOZ

Heb jij beroepsmatig te maken met de wet WOZ? Dan weet je dat de WOZ-waarde voor steeds meer doeleinden wordt gebruikt. Tijdens deze opleiding leer je alles over de complexe wereld van de WOZ. Van de verdergaande verzwaring van de WOZ-uitvoeringstaken tot het uitvoeren van WOZ-taxaties. Een hele interessante opleiding voor iedereen die te maken heeft met de uitvoering van de wet WOZ.

Assistent-Makelaar Wonen (ARMT)

De vastgoedmarkt trekt weer aan en daarmee groeit ook de vraag naar assistent-makelaars. Tijdens deze opleiding bereiden we je voor op diverse werkzaamheden om de makelaar te ondersteunen. Bijvoorbeeld het begeleiden van kopers tijdens bezichtigingen, onderhandelingen voeren, het opstellen van koop- en verkoopovereenkomsten en marketingactiviteiten. Kortom, je legt een mooie basis voor een leuk en uitdagend beroep.

Basistheorie Vastgoed

Wil jij aan de slag als makelaar of taxateur? Dan zit je hier goed! Deze praktijkgerichte opleiding is opgebouwd aan de hand van de verplichte onderdelen van SVMNIVO. Na de opleiding Basistheorie Vastgoed heb jij alle benodigde kennis om aan de slag te kunnen als makelaar of taxateur. Een afwisselend beroep en mooie stap op de carrièreladder.