Installatie-, koude- en klimaattechniek

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met...

Lees verder >

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met een comfortabel leef- en werkklimaat creëren. Dat...

Lees verder >

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met een comfortabel leef- en werkklimaat creëren. Dat vraagt om gespecialiseerde professionals die intensief...

Lees verder >

Installatie-, koude- en klimaattechniek: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Installatie-, koude- en klimaattechniek

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met een comfortabel leef- en werkklimaat creëren. Dat vraagt om gespecialiseerde professionals die intensief met elkaar samenwerken en slim gebruikmaken van elkaars expertise. Ben jij daar klaar voor?

Trends & ontwikkelingen

In een gebouw moet het prettig vertoeven zijn. Alles moet werken. Dit is het werkterrein van de installatietechnicus. Zodra de ruwbouw gereed is, dan nemen deze disciplines de leiding over. Het vakgebied is enorm breed. Het is dan ook niet gek dat we tegenwoordig veel specialisaties zien.

Die specialisaties moeten uiteindelijk wel allemaal samenwerken en komen tot het gezamenlijke bouwwerk. Samenwerking tussen meerdere partijen is een duidelijke trend die zich zal voortzetten. Om die reden is transparantie en een goede samenwerking belangrijk. Ontwerpdocumenten delen via de cloud, versie- en datamanagement vanuit de hoofdaannemer. Samenwerken en ontwerpen in een document ook al ben je niet in dezelfde ruimte werkzaam.

Je hoeft ook lang niet alles meer zelf uit te tekenen. Een foto als basis waarin je je ontwerp bouwt. Zo zet je binnen de kortste keren een nieuw concept in elkaar dat je kunt delen met jouw project collega's.

Met alle ontwikkelingen in de sector die elkaar heel snel opvolgen ben je voorlopig nog niet klaar met leren. Via jouw werkgever kun je steeds nieuwe opleidingen volgen om bij te blijven op jouw vakgebied of om je verder te specialiseren.

Populaire opleidingen binnen Installatie-, Koude- en Klimaattechniek zijn:

HBO Klimaattechniek

Wil jij verder leren in toegepaste energieleer en meer weten over de regelsystemen die daarbij horen? In de opleiding HBO Klimaattechniek krijg je inzicht in de werking van grote (proces-)installaties en over aspecten van energiebesparing en comfortverbetering in het ontwerp van installaties. De lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk die jou al snel de juiste kennis en vaardigheden leren om zelfstandig installaties te ontwerpen.

MBO Technicus Maintenance Koude- en Klimaatsystemen niveau 4

Ontdek alles over complexe koude- en klimaatsystemen. Over demonteren van componenten en leidingsystemen, over plaatsen, aanleggen inbedrijfstellen en onderhouden van koude- en klimaatsystemen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau word je begeleid door docenten uit de praktijk en leer je al je kennis toe te passen in de praktijk.

Vakopleiding Koudetechniek Inclusief F-gassen

Wil je aan het werk als zelfstandig monteur in de koudetechiek? Dan is het zaak je te specialiseren in bijvoorbeeld installatie van koudesystemen of het opsporen en verhelpen van storingen. Tijdens deze opleiding, die deels plaatsvindt op een praktijklocatie, kun je oefenen met monteren van onderdelen, afstellen en inregelen van koelsystemen en storingen vinden en oplossen. Kortom, alles wat jij als technicus koudetechniek nodig hebt.