Elektrotechniek

Werk je in de elektrotechniek of wil je aan de slag in dit veelzijdige vakgebied? Dan is het belangrijk...

Lees verder >

Werk je in de elektrotechniek of wil je aan de slag in dit veelzijdige vakgebied? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste kennis en vaardigheden...

Lees verder >

Werk je in de elektrotechniek of wil je aan de slag in dit veelzijdige vakgebied? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Een verkeerde aansluiting kan immers...

Lees verder >

Elektrotechniek: 73 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (73)

4 dagen MBO-programma vanaf € 2.504,70 incl. BTW Dag 4 locaties 1e startmoment: 27-06-2024
4 dagen MBO-programma vanaf € 2.528,90 incl. BTW Dag Dordrecht 1e startmoment: 06-11-2024
1 dag MBO-programma vanaf € 853,05 incl. BTW Dag 3 locaties 1e startmoment: 28-05-2024
9 dagen MBO-programma vanaf € 5.662,80 incl. BTW Dag Dordrecht 1e startmoment: 06-09-2024
4 maanden MBO Niveau 1 vanaf € 1.435,- incl. BTW

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Elektrotechniek

Werk je in de elektrotechniek of wil je aan de slag in dit veelzijdige vakgebied? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Een verkeerde aansluiting kan immers grote gevolgen hebben. Daarom vind je op Opleiding.nl een breed aanbod aan elektrotechnische opleidingen op elk niveau. Hiermee leer je niet alleen hoe je je vak goed uit kunt voeren, maar ook hoe je dat op een veilige manier doet.

Wat kun je met een opleiding elektrotechniek?

De mogelijkheden binnen de elektrotechniek zijn eindeloos: van het plaatsen van een stopcontact tot het modelleren van virtual reality. E-aannemers staan te springen om technici met een opleiding in de elektrotechniek. Wanneer je je in deze richting laat opleiden, heb je dus ontzettend veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van laadpalen of het plaatsen van een huisinstallatie bij particulieren thuis. Het draait natuurlijk niet alleen maar om elektriciteit. Verregaande robotisering vraagt bijvoorbeeld om een steeds hoger niveau van kennis en specialisatie op het gebied van meet- en regeltechniek. Omdat het vakgebied zo breed is, zijn er veel verschillende opleidingen in de elektrotechniek. Wat je precies kunt met je opleiding, is dan ook afhankelijk van je niveau en welke opleiding je kiest.

Ontwikkel basiskennis van elektrotechniek

Wil je monteur elektrotechniek worden, maar heb je nog weinig tot geen kennis van dit vakgebied? Dan is een basisopleiding elektrotechniek een goede keuze. Hiermee leer je bijvoorbeeld hoe je schakelingen opbouwt en controles en onderhoud aan installaties en apparatuur uitvoert. Zo ontwikkel je kennis en vaardigheden die je direct in de praktijk kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in de functie van assistent-monteur. Ook wanneer je je wilt laten omscholen richting elektrotechniek leg je met deze opleiding een goede basis. Wil je liever eerst weten hoe elektriciteit nu echt werkt en de natuurkundige basisregels snappen? Kies dan voor een Introductie in de Elektrotechniek.

MBO Elektrotechniek

Wil je aan de slag als monteur van elektronische installaties, technicus elektrotechniek of elektronisch installateur? Dan heb je een MBO-opleiding elektrotechniek nodig. Kies bijvoorbeeld voor een MBO-opleiding tot monteur elektrotechniek, zoals MBO Monteur Elektrotechnische Installaties niveau 2. Wil je je op niveau 4 verder ontwikkelen? Kies dan bijvoorbeeld voor MBO Technicus Elektrotechniek niveau 4. Hierin leer je alles over infratechniek, storingen, distributienetten- en techniek, maar ook over managen en coördineren en kwaliteit, arbo en milieu. Daarnaast maak je een keuze uit drie speciale programma’s en je volg je een module Studiebegeleiding en een stageprogramma.

HBO elektrotechniek

De behoefte aan goed opgeleid technisch personeel is in Nederland nog nooit zo groot geweest. Vooral op elektrotechnisch gebied is een groot tekort aan hoog opgeleide, ambitieuze werknemers. Het is dan ook slim om je verder te ontwikkelen met een HBO-opleiding elektrotechniek. De HBO Bachelor Elektrotechniek is bijvoorbeeld een goede keuze. Wil je kennis van elektrotechniek aanvullen met engineering? Kies dan bijvoorbeeld voor de HBO Production & Process Engineering.

Veilig werken in de elektrotechniek

Wanneer je met elektriciteit werkt, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de risico's die daarbij horen. Daarom wordt er in alle opleidingen die je op deze pagina vindt, ook uitgebreid ingegaan op het thema veiligheid. Daarnaast stellen veel werkgevers in de elektrotechniek het behalen van een VCA-certificaat verplicht. Met dit certificaat toon je aan dat je volgens de veiligheidsvoorschriften werkt. Volg bijvoorbeeld de 1-daagse training VCA Basisveiligheid (B-VCA) om je VCA-certificaat te behalen. Goed om te weten: je VCA-certificaat verloopt elke 10 jaar. Daarna moet je opnieuw examen doen om de geldigheid te verlengen.

Vind de juiste opleiding elektrotechniek voor jou

Heb je moeite om een keuze te maken uit het aanbod elektrotechniek opleidingen op deze pagina? Dan staan onze opleidingsadviseurs graag voor je klaar. Neem contact met hen op voor een persoonlijk studieadvies.