Elektrotechniek

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn...

Lees verder >

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn dan ook eindeloos. Van het plaatsen van een stopcontact tot en met het modelleren van virtual reality....

Lees verder >

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn dan ook eindeloos. Van het plaatsen van een stopcontact tot en met het modelleren van virtual reality. Beschik jij al over de meest actuele elektrotechnische kennis?

Trends & ontwikkelingen

Elektriciteit is...

Lees verder >

Opleidingen (60)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Elektrotechniek

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn dan ook eindeloos. Van het plaatsen van een stopcontact tot en met het modelleren van virtual reality. Beschik jij al over de meest actuele elektrotechnische kennis?

Trends & ontwikkelingen

Elektriciteit is een van de belangrijkste bronnen van energie. Alleen al het terugdringen van het gebruik van aardgas in woningen en de opkomst van elektrisch aangedreven voertuigen maken dat goed ontworpen en aangelegde elektravoorzieningen van groot belang zijn.

E-aannemers staan te springen om technici met een opleiding in de elektrotechniek. Er ligt een zeer breed scala aan mogelijkheden voor je open, als je je laat opleiden in deze richting. Laadpalen ontwerpen, inpassen in de huisinstallatie bij particulieren en bij hen thuis plaatsen. Of denk je liever na hoe de extra capaciteit bij de productie van vliegtuigmaaltijden vorm moet krijgen?

Het draait natuurlijk niet alleen maar om elektriciteit. Verregaande robotisering in vele takken van sport vraagt om een steeds hoger niveau van kennis en specialisatie op het gebied van meet- en regeltechniek. Het ontwerpen en programmeren van slimme plc’s was nog nooit zo belangrijk als nu. Sta jij straks aan de wieg van een nieuwe generatie embedded stuurelektronica?

De moderne bouwbedrijven kenmerken zich door verregaande samenwerkingen. Technieken voor het delen van data via bedrijfsnetwerken en het internet, online samenwerken, spelen hierin een belangrijke rol. Van delen in de cloud tot en met modelleren met virtual reality.

Populaire opleidingen binnen Elektrotechniek zijn:

HBO Bachelor Elektrotechniek

Kies voor een baanzekere opleiding nu de behoefte aan goed opgeleid technisch personeel zo groot is in Nederland. Je volgt eerst twee fasen algemene vakken zoals Energietechniek, Embedded systems en Technische bedrijfskunde. In de derde fase kun je nog een keuzeprogramma volgen, zoals Kwaliteits- en procesmanagement of Energievoorziening. Na afronding heb je een HBO-diploma en mag je de bachelorgraad voeren.

MBO Technicus Elektrotechniek niveau 4

Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten. Je leert alles over infratechniek, storingen, distributienetten- en techniek maar ook over managen en coördineren en kwaliteit, arbo en milieu. Daarnaast maak je een keuze uit drie speciale programma’s en je volgt een
module Studiebegeleiding en een stageprogramma.

Vakopleiding Elektrotechniek

Wil je aan de slag als zelfstandig monteur? Leer dan elektrotechnische storingen te analyseren en op te lossen. In 9 dagen of 18 avonden krijg je theorie, waarna je in 7 dagen je lesstof in de praktijk gaat toetsen. Met een praktijkgerichte opdracht rond je de opleiding af. Om elektrotechnische werkzaamheden uit te mogen voeren heb je ook een NEN-diploma nodig.