Bouwkunde

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging....

Lees verder >

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging. Daarnaast is de vraag naar nieuw- en verbouw...

Lees verder >

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging. Daarnaast is de vraag naar nieuw- en verbouw groter dan ooit. En ook in de grond-, water- en...

Lees verder >

Bouwkunde: 33 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Duur
Filteren

Opleidingen (33)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Bouwkunde

Door veranderende wetgeving en een grote behoefte aan duurzaamheid is de bouwsector voortdurend in beweging. Daarnaast is de vraag naar nieuw- en verbouw groter dan ooit. En ook in de grond-, water- en wegenbouw is werk haast gegarandeerd. Ben jij een van de vakmensen in de bouwkunde?

Trends & ontwikkelingen

Woningen, kantoren en bedrijfsverzamelgebouwen. Er is meer vraag naar nieuw- en verbouw dan in de afgelopen decennia. Al die bouwwerken hebben natuurlijk wel de juiste constructies nodig. En daar ga jij voor zorgen. Of het nu om nieuwbouw-appartementen gaat of bedrijfshallen waar een volledige vrachtwagen in kan keren, de vraag vanuit de markt is groot. Aannemers en grote bouwbedrijven staan te springen om bouwkundigen die de juiste constructies samenstellen. En uitrekenen of de constructies alle gevraagde belastingen aankunnen natuurlijk. Je kunt direct aan de slag, in loondienst of als zzp’er. Zet jij al die vakmannen weer aan het werk?

Of wat dacht je van het echt grote werk? Grond-, water- en wegenbouw. Tot 2020 komt er maar liefst twee miljard euro beschikbaar om de huidige infrastructuren te verbeteren naar een modern niveau. Ook daar kun je een graantje meepikken. Want ook in de GWW-bouw gaat er geen schop de grond in zonder een goed ontworpen constructie.
Klinkt goed toch? Een opleiding bouwkunde is haast een garantie voor werk tot ver in de toekomst.

Populaire opleidingen binnen Bouwkunde zijn:

HBO Bachelor Bouwkunde

De bouwsector verandert continu. Nieuwe wetgeving, nieuwe technieken en materialen, onderwerpen als duurzaamheid en milieu...  Tijdens de opleiding HBO Bachelor Bouwkunde leer je de branche kennen en inspelen op al deze veranderingen. De opleiding wordt verzorgd door docenten die zelf actief zijn in de bouw en zij besteden aandacht aan het hele bouwproces, van opdracht tot oplevering.

HBO Bouwtechniek en Duurzaamheid

De opleiding HBO Bouwtechniek en duurzaamheid bestaat uit 2 modules, namelijk Bouwtechniek en duurzaamheid en Duurzaam bouwen. Onderwerpen als materiaaleigenschappen, constructie- en sterkteleer, bouwkundig inzicht en bouwfysica komen ruim aan bod. Je rondt de opleiding Bouwtechniek en duurzaamheid af met een schriftelijk examen. De module Duurzaam bouwen met een praktijkgerichte opdracht.

MBO Bouwkunde en Constructietechniek

Wil je meer weten over Bouwkunde en Constructietechniek, dan moet je beginnen bij het fundament. Tijdens deze opleiding leer je van alles over bouwmaterialen, verschillende constructies en bouwmethoden. Je krijgt les van docenten met veel ervaring in de beroepspraktijk en je gaat al snel aan de slag met praktijkopdrachten. Zo kun je alles wat je leert al snel toepassen in de praktijk.