Architectuur

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen....

Lees verder >

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen. Zowel op het vlak van architectuur als binnenhuisarchitectuur....

Lees verder >

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen. Zowel op het vlak van architectuur als binnenhuisarchitectuur. Professionals met gedegen bouwkundige...

Lees verder >

Architectuur: 18 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (18)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 04-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Architectuur

Door de grote vraag naar woningen en commercieel vastgoed is er een dringende behoefte aan vakmensen. Zowel op het vlak van architectuur als binnenhuisarchitectuur. Professionals met gedegen bouwkundige kennis en een flinke dosis creativiteit. Wil jij je verder ontwikkelen in de wereld van de (binnenhuis)architectuur?

Trends & ontwikkelingen

Ben jij de nieuwe Hundertwasser of Calatrava? Bekijk hun werken en je begrijpt dat architectuur een toegepaste kunstvorm is. In de civiele techniek heten bruggen niet voor niets kunstwerken. Zoek je naar werk in de bouw, maar bepaal je liever zelf wat er wordt gebouwd? Dan is een opleiding architectuur echt iets voor jou. De vraag naar woningen en commercieel vastgoed was nog niet eerder zo groot. Aannemers en grote bouwbedrijven hebben grote behoefte aan vakmensen die de beschikbare ruimte met een geweldig ontwerp slim en efficiënt kunnen inrichten.

Zit jouw passie niet in het gebouw, maar ontwerp je liever de binnenruimte? Zodat er een doelgerichte en efficiënte indeling ontstaat? Dan is binnenhuisarchitectuur jouw richting. In dienst bij een bouwer of als zzp’er, in alle takken van sport is er volop werk te vinden.

Met de groeiende economie is er ook steeds meer sprake van particuliere opdrachtgevers. Na het verwerven van een bouwkavel is het de bedoeling dat er een mooi huis op komt. Iets dat de identiteit van de eigenaar uitstraalt. In dit proces vaart de opdrachtgever niet langer meer blind op wat de aannemer zegt. De particulier wil zelf alle elementen van het huis kunnen bepalen. Dan kun je denken aan kleuren, kozijnen en daklijnen. Het juiste ontwerp, zowel binnen als buiten, verzorg jij.

Populaire opleidingen binnen Architectuur en Binnenhuisarchitectuur zijn:

HBO Bachelor Bouwkunde specialisatie Interieurarchitectuur en -ontwerp

Deze bachelor begin je met HBO Bouwkunde en je specialiseert je in de laatste fase op het gebied van Interieurarchitectuur en -ontwerp.Met de kennis die je hier opdoet kun je je ontwikkelen tot een bouwkundig specialist voor het ontwerpen van de binnen- en buitenkant van woon- en werkomgevingen. Voor ambitieuze mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur en interieurontwerp!

HBO Architectuur

Heb je een passie voor gebouwen en ruimten? Leer in deze opleiding ruimten verkennen, analyseren en veranderen en ontwikkel je gevoel voor licht, vormgeving, materiaalgebruik en kleur. De opleiding bestaat uit drie modules en duurt 12 maanden. Je kunt ook via e-learning meedoen.

HBO Binnenhuisarchitectuur en Styling

Kijk je met meer dan gezonde belangstelling naar hoe gebouwen zijn ingericht? Zou je dit zelf ook willen doen? Leer via twee modules hoe je een ruimte ontwerpt en inricht en ontwikkel je creatieve vaardigheden. Je rondt de modules af met een praktijkgerichte opdracht.