Studeren op afstand

Naast opleidingen met bijeenkomsten op een doordeweekse dag, avond of de zaterdag is er speciaal voor drukbezette mensen nog een mogelijkheid: studeren op afstand (thuisstudie). Deze aanpak combineert de flexibiliteit van thuisstudie met de zekerheid van persoonlijke begeleiding, ondersteund door een geavanceerde online leeromgeving.

Thuisstudie: studeren wanneer het jou uitkomt

Aangezien je in deze aanpak geen bijeenkomsten bijwoont, kun je je in je eigen tempo voorbereiden en studeren op de momenten die jou het best uitkomen. Je maakt daarbij gebruik van speciaal voor dit doel ontwikkelde opdrachten in de online leeromgeving, en de meest actuele literatuur en readers. In de online leeromgeving tref je alle informatie aan die je nodig hebt om je de stof geheel zelfstandig eigen te maken. Je maakt opdrachten en oefent in de werkomgeving of aan de hand van speciaal ontwikkelde cases, en levert je uitkomsten in via de online leeromgeving. Je persoonlijke begeleider geeft je feedback en tips, zodat je je goed begeleid ontwikkelt en jezelf voorbereidt op de afronding per module, om uiteindelijk het erkende diploma te behalen.

Structuur door heldere mijlpalen

De opleiding kent een heldere structuur waarbij je telkens onderdelen afsluit. Je werkt daarnaast steeds naar een vast examenmoment toe. Je neemt namelijk deel aan dezelfde examens en afrondende opdrachten als de studenten van de andere studievarianten. Dit maakt een heel flexibele voorbereiding mogelijk, maar altijd met duidelijke mijlpalen en tussentijdse resultaten. Zo hou je niet alleen zelf, maar samen met je begeleider grip op je studievoortgang. Deze resultaatgerichte aanpak biedt veel houvast en een lage kans op uitval.

Studeer jij prettiger in een groep? Of vind je het fijn als een docent de theorie uitlegt en vragen beantwoordt? Lees dan de voordelen van klassikaal studeren.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. Ook zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 bereikbaar via onze social media kanalen FacebookTwitter en LinkedIn.

 

info@opleiding.nlKVK-nummer: 17113834