Klassikaal studeren

Naast zelfstudie kun je ook kiezen voor klassikaal studeren. Je volgt dan bijeenkomsten met andere studenten, waarin de docent de theorie verduidelijkt, vragen beantwoordt en opdrachten bespreekt. De docent geeft daarnaast voorbeelden uit het werkveld en laat zien hoe je de theorie kunt toepassen op je eigen werkpraktijk.

Alles draait om de praktijk

Loop je in je werk ergens tegenaan, dan kun je dit tijdens de lessen in de groep bespreken. Je zult ontdekken dat je vaak niet de enige bent en het is interessant om te horen welke oplossingen je medestudenten hanteren in hun werksituatie. Je leert dus niet alleen uit de boeken, maar ook van de docent en van je medestudenten. En die kennis en ervaring kun je meteen toepassen in je eigen werk.

Stok achter de deur

Omdat je je voor iedere bijeenkomst moet voorbereiden, heb je een stok achter de deur om de theorie bij te houden en je opdrachten uit te voeren. Zo hou je het tempo erin en blijf je gemotiveerd. De kans dat je achteropraakt of afhaakt is daarmee minimaal.

Vrij in de vakanties

Bij de klassikale opleidingen wordt in het rooster rekening gehouden met feestdagen en vakantieperiodes, om zo veel mogelijk studenten de kans te geven de lessen bij te wonen.

Kies de variant die bij jou past

Avondopleiding
Als je een baan hebt, is het vaak lastig om je opleiding overdag te volgen. Zeker als je fulltime werkt of als je jonge kinderen hebt. Dan is het lekker als je ’s avonds kunt studeren. Bij een avondopleiding heb je één keer per week een bijeenkomst. Op jouw persoonlijke online leeromgeving staat wat je per bijeenkomst moet voorbereiden. Je neemt van tevoren de theorie door en maakt in de online leeromgeving een aantal huiswerkopdrachten.
 
Dagopleiding
Ideaal als je geen fulltime werkweek hebt of als je je opleiding onder werktijd mag volgen. De structuur van een dagopleiding is iets anders dan die van de avondopleiding. Per bijeenkomst worden namelijk twee lessen behandeld: eentje ’s morgens en eentje ’s middags. Bij een dagopleiding heb je één keer per twee weken een bijeenkomst. Je hebt dus minder vaak les, maar je moet wel voor iedere bijeenkomst het huiswerk van twee lessen voorbereiden.
 
Zaterdagopleiding
Lukt het je niet om op werkdagen tijd vrij te maken, dan kun je je opleiding op zaterdag volgen. Je kunt je dan doordeweeks focussen op je werk en je privéleven. De structuur van een zaterdagopleiding is vergelijkbaar met de dagopleiding. Per bijeenkomst worden er twee lessen behandeld: eentje ’s morgens en eentje ’s middags. Bij een zaterdagopleiding heb je normaal gesproken één keer per twee weken een bijeenkomst. Je hebt dus minder vaak les, maar je moet wel voor iedere bijeenkomst het huiswerk van twee lessen voorbereiden.
 
Lukt het je toch niet om klassikale lessen te combineren met jouw werk en privéleven? Lees dan of studeren op afstand iets voor jou is.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. Ook zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 bereikbaar via onze social media kanalen FacebookTwitter en LinkedIn.

 

info@opleiding.nlKVK-nummer: 17113834