Klassikale bijeenkomsten vanaf 16 januari weer van start!

Klassikale bijeenkomsten vanaf 16 januari weer van start!

Klassikale lessen mogen vanaf 16 januari weer op locatie worden gegeven. Op deze pagina informeren wij je over de ontwikkelingen en eventuele gevolgen die dit voor jou als student kan hebben. 

Klassikaal les volgen vanaf 16 januari

Goed nieuws! Je kunt vanaf 16 januari weer klassikaal les volgen. De opleidingen die tijdens de lockdown zijn omgezet naar Virtual Classroom zijn uiteraard nog steeds op deze manier te volgen.

Maatregelen

Omdat de opleiders van Opleiding.nl veel waarde hechten aan jouw gezondheid, gelden er op locatie enkele voorzorgsmaatregelen. Zo kun je veilig en verantwoord deelnemen aan de klassikale lessen.

Deze maatregelen gelden voor al het hoger onderwijs:

  • Op locatie is een mondkapje verplicht. Niet alleen tijdens verplaatsing door de binnenlocaties, maar ook wanneer je op je plaats zit.  
  • Er geldt een groepsgrootte van maximaal 75 deelnemers. 
  • Alle locaties worden goed geventileerd.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en doe een (zelf)test.
  • Uit voorzorg raden we je aan om een coronazelftest te doen voordat je naar de locatie komt.  
  • Houd waar mogelijk anderhalve meter afstand tot elkaar.

Liever les volgen vanuit huis? Ga voor de Virtual Classroom.

De Virtual Classroom maakt het mogelijk om te studeren op afstand. Via een live-verbinding heb je contact met je docent en medestudenten. Zo kun je vanuit huis toch klassikaal onderwijs volgen en profiteren van de voordelen die dit biedt:

  • Je volgt les in een interactieve omgeving;
  • Je kunt direct vragen stellen aan je docent;
  • Je krijgt opdrachten en vragen waarmee je de lesstof praktisch leert toepassen;
  • Je kunt met je medestudenten in subgroepjes aan een opdracht werken.

Welke opleidingen kun je volgen in de Virtual Classroom?

Bijna alle opleidingen die je op Opleiding.nl vindt en die normaal klassikaal zouden plaatsvinden, kun je nu volgen via Virtual Classroom. Alleen opleidingen waarbij Virtual Classroom niet als volwaardige vervanger kan dienen zullen worden verplaatst naar een later moment. Dit geldt bijvoorbeeld voor bepaalde praktijkopleidingen en -trainingen waarvoor fysieke aanwezigheid écht noodzakelijk is. 

Ook veel opleidingen kun je volgen via e-learning

Kies je liever voor een opleiding waarbij je geen klassikale lessen hoeft te volgen? Veel opleidingen op Opleiding.nl zijn ook te volgen via E-learning. Daarmee studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder begeleiding van een docent. 

Ook is het mogelijk om je opleiding te starten met een of meerdere modules in E-learning om daarna de overige modules klassikaal te doen. Wil je deze maand nog starten? Met E-learning kun je vaak zelf bepalen wanneer je start. In het opleidingsoverzicht kun je precies zien welke opleidingen en trainingen als E-learning te volgen zijn.

Meer informatie

Wil je meer weten over de verschillen tussen de opleidingsvarianten? Lees hier meer over onder Opleidingsvarianten

Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 088 - 9 390 000.

Heb je een vraag?