Voeding

Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Voor sporters kan het zelfs het verschil maken...

Lees verder >

Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Voor sporters kan het zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Haal jij het maximale uit...

Lees verder >

Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Voor sporters kan het zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Haal jij het maximale uit voedingsschema’s en beweegprogramma’s om mensen...

Lees verder >

Voeding: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Voeding

Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Voor sporters kan het zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Haal jij het maximale uit voedingsschema’s en beweegprogramma’s om mensen op een professionele wijze te begeleiden?  

Trends & ontwikkelingen

Wat is de invloed van voeding op ons welzijn en onze gezondheid? Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden, dat weten we inmiddels allemaal. Voeding heeft een preventieve werking. Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ziektes en aandoeningen. Goede voeding bevordert tevens het herstel na een ziekte.

Door de groeiende beschikbare (online) informatie over voeding en een gezonde leefstijl, leven we steeds bewuster en gezonder. Het bevordert de kwaliteit van leven; iets wat tegenwoordig als bijzonder belangrijk wordt ervaren. Door de grote hoeveelheid beschikbare informatie, groeit ook onze behoefte aan informatie. De bewuste consument van nu wil weten wat hij eet of drinkt. Verpakkingen van producten worden daarom steeds gedetailleerder.  

Een andere trend op het gebied van voeding is self-care awareness. Ofwel, de moderne, drukbezette individu van nu beseft dat hij voor zichzelf moet zorgen, met goede voeding. Maar wat is goede voeding eigenlijk? Daar zijn algemene regels en richtlijnen voor, maar het is ook persoonsgebonden. Personalisatie van voedsel en drank is een andere zichtbare trend in voeding, want wat is nu beter geschikt voor de moderne consument dan voedsel dat speciaal voor hem of haar is aangepast?

Populaire opleidingen binnen Voeding zijn:

HBO Sport en Voeding

Een juiste voeding kan het verschil maken tussen winnen of verliezen. Daarom hebben veel sporters behoefte aan begeleiding op het gebied van voeding. Jij hebt al enige voorkennis van voeding, anatomie en fysiologie en wil je verder specialiseren richting Sport. In de opleiding HBO Sport en Voeding leer je over het verband tussen voeding en training. Zo kun je na afloop van de opleiding sporters op professionele wijze adviseren over hun voeding.

HBO Sport, Lifestyle en Bewegen

Wil jij mensen op weg helpen naar een gezondere levensstijl? Wil jij meer leren over gedragsverandering en lifestyle in relatie tot sport? Dan is de opleiding HBO Sport, Lifestyle en Bewegen een boeiende eerste stap. Je doet kennis op van beweegprogramma’s en voedingsschema die je combineert met lifestyle sporten, zoals yoga. Onder begeleiding van ervaren en deskundige docenten ga je met verschillende werkvormen aan de slag om je kennis en kunde te ontwikkelen en verbeteren.

HBO Sporttraining en Voedingsleer

In de praktijkgerichte opleiding HBO Sporttraining en Voedingsleer ga je in twee modules aan de slag met beweging, sporttraining en de rol van voeding daarbij. Je verdiept je in de functies van voeding en leert voedingsadvies te geven. Er is ook veel aandacht voor verschillende trainingsmethoden en je krijgt inzicht in de inspanning van het menselijk lichaam. Na deze opleiding kun jij op professionele wijze mensen begeleiden bij bewegen, sporttrainen en gezond eten.