Time management

Als je wordt geleefd door je agenda, dan blijven de gedachten door je hoofd malen. Vaker nee zeggen,...

Lees verder >

Als je wordt geleefd door je agenda, dan blijven de gedachten door je hoofd malen. Vaker nee zeggen, structuur aanbrengen in je werk, je inbox onder controle...

Lees verder >

Als je wordt geleefd door je agenda, dan blijven de gedachten door je hoofd malen. Vaker nee zeggen, structuur aanbrengen in je werk, je inbox onder controle houden: door je gedrag aan te passen, kun...

Lees verder >

Time management: 14 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (14)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024 STAP
4 dagen Trainingen vanaf € 2.084,94 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 19-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Time management

Als je wordt geleefd door je agenda, dan blijven de gedachten door je hoofd malen. Vaker nee zeggen, structuur aanbrengen in je werk, je inbox onder controle houden: door je gedrag aan te passen, kun je tijdverspilling bestrijden. En stress minimaliseren. Ontdek hoe je jouw tijd écht goed kan managen.

Trends & ontwikkelingen

Het vakgebied timemanagement is de laatste jaren een hot topic. Maar we moeten ons niet laten verblinden door alle voordelen van goed timemanagement. Want ontwikkelingen laten zien dat timemanagement ook een keerzijde heeft.

Zo gaan we steeds meer en sneller werken. Hierdoor missen we uiteindelijk het grote plaatje. Onze takenlijst kan bijvoorbeeld afschrikwekkend snel groeien, omdat we zo druk in de weer zijn met het evalueren, inplannen of afhandelen van taken. Wanneer het niet lukt om al die taken af te handelen, kan timemanagement je een gevoel van continu tekortschieten geven.

Een ander probleem in het verlengde hiervan is het aannemen van te veel verantwoordelijkheden. Het is belangrijk dat je nee leert zeggen als je in de problemen raakt met je prioriteiten. De groeiende lijst met taken kan bovendien voor minder focus zorgen. Terwijl je met de ene taak bezig bent, zijn je gedachten bij alle andere taken die je nog moet doen. Je bent zo gefocust op allerlei details, dat je het grote plaatje niet meer ziet.

Dit soort keerzijden laten zien hoe belangrijk het is dat timemanagement ons leven niet gaat beheersen. Timemanagement kan handig zijn, maar met mate. Bovendien moet timemanagement een hulpmiddel zijn, geen doel op zich. Hoe goed ben jij eigenlijk in timemanagement?