Mindfulness

Grote bedrijven zoals Google en Twitter werken er al mee en ook kleinere bedrijven beginnen zich bewust...

Lees verder >

Grote bedrijven zoals Google en Twitter werken er al mee en ook kleinere bedrijven beginnen zich bewust te worden van de kracht van mindfulness. Minder...

Lees verder >

Grote bedrijven zoals Google en Twitter werken er al mee en ook kleinere bedrijven beginnen zich bewust te worden van de kracht van mindfulness. Minder stress en meer geluk bij de werknemer zorgen uiteindelijk...

Lees verder >

Mindfulness: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Mindfulness

Grote bedrijven zoals Google en Twitter werken er al mee en ook kleinere bedrijven beginnen zich bewust te worden van de kracht van mindfulness. Minder stress en meer geluk bij de werknemer zorgen uiteindelijk ook voor een betere productiviteit. Een win-winsituatie voor werknemer én werkgever dus. Hoe gefocust ben jij?

Trends & ontwikkelingen

Mindfulness en yoga, het is inmiddels gemeengoed en hoort steeds meer bij ons dagelijks leven. Ook bedrijven zijn meer en meer actief in ‘conscious business’. De nieuwe spiritualiteit is een van de snelst groeiende vormen van met bewustzijn bezig zijn. Steeds meer mensen beseffen dat ze veel tijd besteden aan dingen die ze geen energie geven. Ze worden moe, kijken op maandag al uit naar het weekend en branden langzaam op. Mindfulness is volledig in het hier en nu aanwezig zijn. Met je volledige bewustzijn datgene doen waar je op dat moment mee bezig zijn. Er is geen interne dialoog gaande, geen beelden die bovenkomen. En als ze al komen, dan kun je ze direct weer laten gaan.

Mindfulness als basishouding binnen je bedrijf is iets anders dan gezamenlijk een yogasessie doen. Het gaat om het zorgen dat mindfulness en bewustwording in alle praktische activiteiten leeft. Volledige focus van je aandacht op het hier en nu. Grote organisaties zoals LinkedIn, Coca-Cola, Google en Twitter omarmen de mogelijkheid om hun medewerkers met mindfulness bezig te laten zijn. Van een werkbespreking tot het aangaan van een nieuw project. Van het opruimen van je bureau tot het behalen van deadlines. Met positieve resultaten zoals minder stress en uitval, meer productiviteit en vooral meer geluk van de medewerkers.