Software development

Software ontwikkelen voor eindgebruikers in een professionele programmeertaal, het integreren van de cloud binnen de IT-werkzaamheden van je organisatie....

Lees verder >

Software ontwikkelen voor eindgebruikers in een professionele programmeertaal, het integreren van de cloud binnen de IT-werkzaamheden van je organisatie. Als software developer moet je slimme oplossingen kunnen verzinnen voor soms lastige vraagstukken....

Lees verder >

Software ontwikkelen voor eindgebruikers in een professionele programmeertaal, het integreren van de cloud binnen de IT-werkzaamheden van je organisatie. Als software developer moet je slimme oplossingen kunnen verzinnen voor soms lastige vraagstukken. En de drive hebben om je kennis up-to-date te houden. Ben jij helemaal op de hoogte?

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Software development: 7 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders
Duur
Toon alle opties

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Trainingen (5) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Software development

Software ontwikkelen voor eindgebruikers in een professionele programmeertaal, het integreren van de cloud binnen de IT-werkzaamheden van je organisatie. Als software developer moet je slimme oplossingen kunnen verzinnen voor soms lastige vraagstukken. En de drive hebben om je kennis up-to-date te houden. Ben jij helemaal op de hoogte?

Trends & ontwikkelingen

Onze economie digitaliseert in zeven-mijl-stappen. De ene cloud-toepassing is nog ‘smarter’ dan de ander. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, daar is software voor nodig. Van embedded smartware tot en met omvangrijke cloud-systemen waarop vele mensen kunnen samenwerken. Dat zijn de belangrijkste trends voor de komende jaren.

Sta jij straks aan de wieg van een hele serie digital twins? Daarmee zorg je voor enorme efficiëntie en inzichten over het gebruik en de mogelijke verbeterpunten van producten. In de juiste AI toepassingen wordt het mogelijk om met deze digital twins een digitale weergave te maken van vrijwel elk denkbaar aspect uit de maatschappij.

En wat te denken van de cloud? Waar de nadruk jaren op consolideren heeft gelegen, zien we nu dat de computing power weer steeds dichter naar de gebruiker schuift. Dat geeft belangrijke performance voordelen en het vereist dat jij als software developer kan denken vanuit de gebruiker.

Lijkt het je wel wat om aan de wieg staan van al deze ontwikkelingen? De juiste cloud architectuur ontwerpen of juist hyperslimme plugins te ontwerpen en te bouwen? Dat kan dat! Met een gedegen software development opleiding ben je de komende decennia zeker van werk.

Populaire opleidingen binnen Software Development zijn:

Professional Master Architectuur en Cloud

Jij bent werkzaam als informatiemanager, informatiearchitect of business consultant en ziet dat de cloud een opmars maakt. Je wilt daar meer over weten en vraagt je af wat dit betekent voor de IT-architectuur binnen jouw organisatie. Je ontdekt het in het praktijkgerichte programma Professional Master Architectuur en Cloud. Je leert hoe je effectief en efficiënt aan de slag kunt met IT-architectuur en verschillende bedrijfsprocessen tot een geheel kunt brengen.

HBO Bachelor Informatica specialisatie Cloud architect

In de HBO Bachelor Informatica specialisatie Cloud architect leer je alles over het opstellen van een cloud architectuur. Je leert hoe je de huidige IT-infrastructuur kunt transformeren naar de cloud en verdiep jij je in cloudservices, de IT-strategie en methoden & technieken van de cloud architect. Professionals uit het vak begeleiden je hierbij. Zo krijg je goed inzicht in de mogelijkheden en toepassingen van cloud computing in je je werk.

MBO Applicatie- en Mediaontwikkelaar niveau 4

Als (aankomend) applicatie- en mediaontwikkelaar bij een softwarebedrijf of IT-ontwikkelaar houd jij je onder andere bezig met het maken van applicaties en media-uitingen en het testen, verbeteren en onderhouden van applicaties. In de opleiding MBO Applicatie- en Mediaontwikkelaar niveau 4 leer je alle kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Wat je leert kun je meteen toepassen in je werk.