Sociaal Juridische Dienstverlening

Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch dienstverlener werk je op het snijvlak van...
Lees verder >
Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch dienstverlener werk je op het snijvlak van het juridische en het sociale domein. En heb je direct of indirect impact op het leven van mensen....
Lees verder >
Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch dienstverlener werk je op het snijvlak van het juridische en het sociale domein. En heb je direct of indirect impact op het leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over actuele kennis.

Trends & ontwikkelingen

De economische crisis...

Lees verder >

Sociaal Juridische Dienstverlening: 54 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (6) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (10) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (4) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (6) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (7) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Sociaal Juridische Dienstverlening

Van slachtofferhulp tot arbeidsvraagstukken, van schuldhulpverlening tot reclassering: als sociaal-juridisch dienstverlener werk je op het snijvlak van het juridische en het sociale domein. En heb je direct of indirect impact op het leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over actuele kennis.

Trends & ontwikkelingen

De economische crisis begint steeds verder achter ons te liggen. De economische groei blijft toenemen en het bedrijfsleven bloeit. Bedrijven worden opgestart, de omzet wordt verhoogd, organisaties fuseren of worden overgenomen, nieuwe contracten moeten worden opgesteld. Kortom, er is veel werk voor de jurist en de omzet van de juridische dienstverlening blijft toenemen.

Ook op de huizenmarkt gaat het weer goed. Het aantal koopcontracten dat ondertekend moet worden neemt weer gestaag toe, en de notaris heeft volop werk. De regeling om een vastgesteld bedrag belastingvrij te kunnen schenken - mits het voor de aankoop van een eigen woning wordt gebruikt - heeft ertoe geleid dat er steeds meer schenkingen worden gedaan. Deze regeling is per 1 januari 2017 permanent uitgebreid naar een bedrag van €100.000. Ook al is het niet verplicht, toch wordt hierbij vaak een notaris ingeschakeld. Vooral als het gaat om een schenking aan slechts één kind uit een gezin, of als er een partner in het spel is, is het belangrijk de schenking vast te laten leggen door een professional.

Het is makkelijk de weg kwijt te raken tussen alle regels en wetten. Het is als burger vaak moeilijk te weten waar je aan toe bent, en sociaal juridische dienstverleners zijn daarom onmisbaar in onze maatschappij. Wil je mensen zo goed mogelijk juridische ondersteuning (blijven) bieden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen binnen dit beroep.

Populaire opleidingen binnen Sociaal Juridische Dienstverlening zijn:

Post Bachelor Arbeids- en Sociaal Recht

Wil je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van arbeids- en sociaal recht verregaand verdiepen en professionaliseren? Dan is deze Post Bachelor een uitgelezen kans. In deze opleiding komen alle essentiële en actuele thema’s aan bod, zoals de wet DBA, arbeidsovereenkomstenrecht en sociale zekerheid. De opleiding biedt een perfecte verhouding tussen inhoudelijke kennis en de praktische toepassing ervan. Dit maakt deze Post Bachelor interessant en uniek. De opgedane kennis kun je direct toepassen in de praktijk.

HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening

Deze opleiding bereidt uitstekend voor op een breed scala aan beroepen waarvoor juridische en begeleidingsvaardigheden gevraagd worden. Denk aan sociaal-juridisch dienstverlener, budgetconsulent of functies bij gemeentelijke sociale diensten of in de jeugdzorg. Het stelsel van regels en wetten is vaak erg ondoorzichtig. Het is dan ook belangrijk dat je dit zo helder mogelijk uit kunt leggen. Behalve met veel juridische vakken, krijg je dus ook  te maken met de voorlichtingskant van de wetgeving, om communicatieve skills en begeleidingsvaardigheden te ontwikkelen.

MBO Vakopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening

Als sociaal-juridisch dienstverlener help je burgers die te maken krijgen met juridische zaken, zoals ontslag, ziekte en uitkeringen. Werk je binnen het vakgebied van de sociaal-juridische dienstverlening of ben je hierin geïnteresseerd? Dan is deze MBO-vakopleiding een uitstekende keuze. Tijdens de opleiding besteedt je onder meer aandacht aan het Nederlands recht en de sociale zekerheid. Na het afronden van de opleiding ontvang je een diploma dat je mogelijk kunt inbrengen in een verkort programma op weg naar meerdere erkende MBO-opleidingen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 93 90 000