Recruitment

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment is een dynamisch vakgebied dat meebeweegt...

Lees verder >

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment is een dynamisch vakgebied dat meebeweegt met veranderingen op de arbeidsmarkt. Ben jij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

Trends...

Lees verder >

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment is een dynamisch vakgebied dat meebeweegt met veranderingen op de arbeidsmarkt. Ben jij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

Trends & ontwikkelingen

De werkloosheid in Nederland zakt en blijft zakken. Sommigen beweren dat dit zal leiden...

Lees verder >

Recruitment: 12 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Post Bachelor (4) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Trainingen (2) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

Top 5 opleidingen

2 Werving en Selectie

€ 1.389,00
Trainingen
2 dagen

3 Post Bachelor Mobiliteit en Duurzame Inzetbaarheid

€ 3.194,00
Post Bachelor
6 maanden

4 Post Bachelor Strategisch Arbeidsmarktbeleid

€ 2.801,50
Post Bachelor
4 maanden
Bekijk alle Recruitment opleidingen

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Recruitment

Of het nu gaat om een talenten binnenhalen, selectiegesprekken voeren, of assessments selecteren: recruitment is een dynamisch vakgebied dat meebeweegt met veranderingen op de arbeidsmarkt. Ben jij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

Trends & ontwikkelingen

De werkloosheid in Nederland zakt en blijft zakken. Sommigen beweren dat dit zal leiden tot een historisch niveau van minder dan 340.000 werkloze mensen. De schaarste in de arbeidsmarkt neemt toe. Werkgevers en brancheorganisaties blijven hier rustig onder, omdat ze de tekorten wijten aan gebrekkige instroom en mismatch met het onderwijs. Hier is dus nog veel te winnen, want de échte oplossingen blijven vooralsnog uit: beter passende arbeidsvoorwaarden voor bepaalde doelgroepen introduceren, andere doelgroepen ontsluiten (trainingen voor 40-plussers), eigen werknemers opleiden, meer inzetten op retentie.

Met name de hoogopgeleide man wordt schaars. Van de hoogopgeleide instroom op de Nederlandse arbeidsmarkt is maar liefst 62% vrouw. De hoogopgeleide man wordt schaars en dat leidt vooral bij een aantal grote kantoren op de Zuidas tot paniek in de boardroom en tot aparte strategieën om de arbeidsmarkt te bewerken.

Doordat de hoogopgeleide vrouw in de meerderheid is op de arbeidsmarkt, worden onderwerpen als flexibel werken, parttime werken, combinatie zorg & arbeid, goed leiderschap en stimulerend management belangrijker. Ook traditionele bedrijven, met de man voorop, zullen mee moeten met de trend om overeind te blijven.

Kortom; er is veel gaande op de arbeidsmarkt, waar je als recruiter rekening mee dient te houden. Wil je blijven bestaan, dan moet je meegroeien met deze trends. Lees je goed in, zorg dat jouw kennis up-to-date is en ‘think out-of-the-box’.

Populaire opleidingen binnen Recruitment zijn:

Post Bachelor Recruitment-B

Operational recruitment, planning en organisatie van recruitment; tijdens de opleiding Post Bachelor Recruitment-B krijg je alle kennis en inzicht om planmatig en gestructureerd om te gaan met recruitment-vraagstukken. Je leert bedrijfsdoelstellingen omzetten naar recruitmentplannen, recruitmentprojecten en recruitmentmaatregelen en zo zorgt dit programma dat jij als professioneel adviseur van het management kunt opereren.

HBO Recruitment-A

Ben je actief in recruitment, (arbeidsmarkt)communicatie of ben je intercedent, dan is het zaak alles te weten over hedendaags recruitment. De opleiding HBO Recruitment-A leert je hoe je met effectieve werving en selectie bedrijfsdoelstellingen kunt waarmaken. De opleiding wordt verzorgd door ervaren praktijkmensen die gebruik maken van de meest actuele literatuur en daarnaast staat onze online leeromgeving helemaal tot je beschikking.

Werving en Selectie

Hoe weet je welke specialisten je zoekt? Hoe voer je een professioneel sollicitatiegesprek? Welke vormen van assessment zet je in? Dat zijn vraagstukken die aan bod komen tijdens de opleiding werving en selectie. De opleiding is gericht op P&O’ers, managers en leidinggevenden die werving en selectie doen en wordt verzorgd door ervaren specialisten in het vakgebied.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 93 90 000