Projectmanagement

Als projectmanager heb je veel verantwoordelijkheden. Of het nu om kleine of grote projecten gaat. Hoe boek je de beste resultaten binnen planning en...

Lees verder >

Als projectmanager heb je veel verantwoordelijkheden. Of het nu om kleine of grote projecten gaat. Hoe boek je de beste resultaten binnen planning en budget? Ontdek hoe je projecten succesvol kunt managen en beheersen. En wat nieuwe werkwijzen zoals...

Lees verder >

Als projectmanager heb je veel verantwoordelijkheden. Of het nu om kleine of grote projecten gaat. Hoe boek je de beste resultaten binnen planning en budget? Ontdek hoe je projecten succesvol kunt managen en beheersen. En wat nieuwe werkwijzen zoals Agile hierin kunnen betekenen. Zit er een scrum master of product owner in jou?

Trends & ontwikkelingen

Agile...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Projectmanagement

Als projectmanager heb je veel verantwoordelijkheden. Of het nu om kleine of grote projecten gaat. Hoe boek je de beste resultaten binnen planning en budget? Ontdek hoe je projecten succesvol kunt managen en beheersen. En wat nieuwe werkwijzen zoals Agile hierin kunnen betekenen. Zit er een scrum master of product owner in jou?

Trends & ontwikkelingen

Agile werken is de trend van deze eeuw. Als je dacht dat het alleen maar voor ontwikkelaars is zit je ernaast. Juist de projectmanager vervult hierin een belangrijke rol. En niet langer op een klassieke, externe manier met Gantt-grafieken en deadlines. Nee, gewoon als onderdeel van het team. Het is niet ongewoon dat een projectmanager de rol van scrum master of product owner op zich neemt.

Dit zorgt er ook voor dat je als projectmanager aan de juiste empathische kwaliteiten moet werken. Jouw team is veel diverser van samenstelling geworden. Verschillende etnische achtergronden, geslachten en interesses, je ziet het als een uitdaging om de hele groep als een geheel te laten werken.

Andere trends, zoals het Internet of Things en artificial intelligence, maken de mix alleen maar interessanter. Ook hier een belangrijke rol voor de projectmanager. Bedrijven zien namelijk steeds meer het nut van deze ontwikkelingen in. Ze willen het voor de eigen bedrijfsvoering en ontwikkeling inzetten. En wie mag daarvoor zorgen? Juist. Lijkt het je wat?

Populaire opleidingen binnen Projectmanagement zijn:

Master Projectmanagement

Ben jij werkzaam als projectmanager, programmamanager of portfoliomanager en verantwoordelijk voor grote en complexe projecten? Wil je je graag verder ontwikkelen op het gebied van strategisch projectmanagement? Dan biedt de Master Projectmanagement je precies de kennis, vaardigheden en inzichten die je zoekt. In twee jaar tijd ontwikkel jij je tot een gesprekspartner op alle managementniveaus en stuur je diverse projecten aan met oog op hun bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.  

HBO Agile Projectmanagement

In het praktijkgericht programma HBO Agile Projectmanagement duik jij in de wereld van Agile Project Management™ en de scrummethodiek. In de Agile manier van werken werk je aan de hand van korte sprints op resultaatgerichte wijze aan softwareontwikkelingstrajecten. In de opleiding doe je fundamentele en specifieke kennis op over scrum die je direct in je dagelijkse werk kunt toepassen. Ook werk je aan je projectmanagementvaardigheden. Met deze opleiding leer jij om projecten binnen een agile omgeving succesvol te beheersen en uit te voeren.

MBO Projectmatig Werken

Wil je je graag verder ontwikkelen op het gebied van projectmatig werken? Dan is de opleiding MBO Projectmatig Werken heel interessant. Je leert werken met doelen, krijgt zicht op de verschillende rollen en taakverdeling in projecten en gaat aan de slag met de projectplanning. Na  afloop van de opleiding kun je succesvol als projectmanager aan de slag. Bovendien kun je met het diploma mogelijk vrijstelling krijgen voor een deel van een volledige MBO-opleiding op niveau 3 of 4.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000