Procestechniek

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek. Om bijvoorbeeld apparatuur en machines te bedienen...

Lees verder >

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek. Om bijvoorbeeld apparatuur en machines te bedienen en te onderhouden, geautomatiseerde processen te regelen en medewerkers te instrueren. Vergroot...

Lees verder >

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek. Om bijvoorbeeld apparatuur en machines te bedienen en te onderhouden, geautomatiseerde processen te regelen en medewerkers te instrueren. Vergroot je kennis over procestechniek en de werkgevers staan voor je in de rij.

Trends & ontwikkelingen

Een moderne...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Procestechniek

Van auto- tot voedingsmiddelenindustrie: overal zijn mensen nodig met gedegen kennis van procestechniek. Om bijvoorbeeld apparatuur en machines te bedienen en te onderhouden, geautomatiseerde processen te regelen en medewerkers te instrueren. Vergroot je kennis over procestechniek en de werkgevers staan voor je in de rij.

Trends & ontwikkelingen

Een moderne wereld zonder procestechniek is nauwelijks denkbaar. We zien het niet, maar overal waar producten worden gemaakt zetten we procestechniek in. In de huidige, groeiende economie is er veel vraag naar mensen met een opleiding op dit vlak. Maak jezelf dus extra interessant voor jouw toekomstige werkgever. Het vakgebied kent vele nieuwe uitdagingen.

Een gebrek aan geschoolde vakmensen dwingt ook de procestechniek na te denken over verregaande automatisering en robotisering. Waar geen handjes zijn, kunnen machines het werk overnemen. Om maar te zwijgen over onderzoek naar het verder efficiënt maken van processen. Ook op dat vlak valt er veel te winnen.

En wat dacht je van duurzaam werken? Zeker in de procestechniek is dat een hot topic. De zogenaamde maakprocessen vragen energie om alle processen te doorlopen. Zorg jij ervoor dat deze processen energieneutraal worden? Over een uitdaging gesproken. Net als alle verregaande integraties. Die spelen bij de procesindustrie ook een belangrijke rol. De tijd dat een fabriek een product alleen vervaardigde, ligt lang achter ons. Lijkt het je wat?

Populaire opleidingen binnen Procestechniek zijn:

MBO Operator C niveau 4

Zie jij jezelf later in een baan als operator? Dan is het zaak je nu te specialiseren in onderwerpen als automatische processenen en alle bijkomende werkzaamheden. Dat kan tijdens de boeiende opleiding MBO Operator C niveau 4. De opleiding wordt klassikaal gegeven en bevat veel praktijkgerichte, concrete opdrachten.

MBO Procesoperator B niveau 3

Als procesoperator hou je je bezig met zaken als apparatuur en machines bedienen, het regelen van geautomatiseerde processen en het onderhoud van apparatuur en machines. Belangrijk werk waarvoor je perfect opgeleid wordt tijdens deze praktijkgerichte, klassikale opleiding. Het erkende diploma dat je kunt halen is maatgevend in de hele branche.

Introductie in de Procesindustrie voor Niet-technici

Wil je meer leren over processen en functies in de procesindustrie, dan is dit een ideale opleiding voor jou. Je krijgt inzicht in het ontstaan van de procesindustrie, de flow van een productieproces, chemische processen in de procesindustrie en chemische eigenschappen van de belangrijkste grondstoffen. Alles om een goede basis te leggen voor een leuke baan in de procesindustrie.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000