Procesautomatisering en mechatronica

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme...

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden winstmarges groter. Als jij weet hoe je (industriële)...

Lees verder >

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden winstmarges groter. Als jij weet hoe je (industriële) productieprocessen efficiënter en duurzamer maakt, dan staat de markt om je te springen.

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Procesautomatisering en mechatronica

Procesautomatisering en mechatronica vormen voor veel producenten dé manier om concurrerend te blijven. Door de inzet van bijvoorbeeld robots, slimme besturingstechnieken en intelligente machines worden winstmarges groter. Als jij weet hoe je (industriële) productieprocessen efficiënter en duurzamer maakt, dan staat de markt om je te springen.

Trends & ontwikkelingen

In de huidige, aantrekkende economie is er een schrijnend tekort aan goed opgeleide vakmensen en dat zal alleen maar toenemen. Het is dan ook niet gek dat producenten hun productieprocessen tegen het licht houden en kijken wat er te automatiseren valt. Het werk dat mensen niet willen uitvoeren of dat goedkoper kan, kunnen machines overnemen.

Ontwikkelingen met nieuwe, snellere en zelfdenkende computers laten productieprocessen efficiënter verlopen in de toekomst. Zo zijn er nu al meerdere trends waarmee processen met behulp van automatisering veel goedkoper verlopen.

In de mechatronica en procesautomatisering is duurzaam werken ook een belangrijk onderwerp. Ga jij nieuwe, energieneutrale processen ontwerpen en invullen met de juiste, industriële automatisering? Leuke uitdaging, toch?

Op alle vlakken zien we dat bedrijven steeds nauwer gaan samenwerken om zo schaal- en bijbehorende kostenvoordelen te kunnen realiseren. Een extra uitdaging bij het ontwerp van processen en de automatisering hiervan. Je moet in dit geval namelijk ook rekening houden met de juiste mate van beveiliging van de interne data en automatisering. Je wilt natuurlijk niet alles delen. Dat spreekt voor zich.

Populaire opleidingen binnen Procesautomatisering en Mechatronica zijn:

HBO Industriële Automatisering

Ben jij op zoek naar een stevige opleiding op het gebied van industriële automatisering? Inzicht in processen is hierbij erg belangrijk. Deze opleiding is volop gericht op industriële automatisering en technische bedrijfskunde. Juist deze combinatie kan voor een mooie carrièrestap zorgen. Door inzicht in processen op zowel technisch als bedrijfskundig vlak, ben je zeer waardevol voor bedrijven.

HBO Mechatronica

Meer weten over HBO Mechatronica voor Werktuigbouwkundigen? Deze opleiding biedt in korte tijd verdieping in diverse technische disciplines. In de mechatronica worden werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturing gecombineerd. Dat vraagt om integrale kennis van en vaardigheden in deze gebieden. Na deze opleiding bezit jij deze kennis.

Basis Procesautomatisering

Tijdens deze training leer je alles over procesautomatisering. Dit is het automatiseren en besturen van onder andere productieprocessen om deze beter te laten verlopen. Wil je meer inzicht in het uitvoeren van onderhoud en controles aan procesautomatiseringssystemen? Dan zit je goed! Na afloop heb je zicht op de werking en samenhang van onderdelen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000