Pedagogiek

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder...

Lees verder >

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder en hebben door social media steeds vroeger last van groepsdruk. Hoe spring jij daar als pedagoog...

Lees verder >

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder en hebben door social media steeds vroeger last van groepsdruk. Hoe spring jij daar als pedagoog adequaat op in? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de pedagogiek?

Trends & ontwikkelingen

Keuzes maken...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Pedagogiek

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder en hebben door social media steeds vroeger last van groepsdruk. Hoe spring jij daar als pedagoog adequaat op in? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de pedagogiek?

Trends & ontwikkelingen

Keuzes maken in de opvoeding; een verantwoordelijke taak voor zowel ouders als onderwijsinstellingen. Ben jij genoeg op de hoogte van de laatste opvoedtrends en pedagogische ontwikkelingen om de juiste keuzes te maken? We zien bijvoorbeeld dat het triggeren van de verbeelding van kinderen steeds belangrijker wordt in de digitale wereld van nu. Leg de iPad wat vaker weg en stimuleer kinderen om zelf hun verbeelding te gebruiken, door ouderwets te spelen, zoals een kasteel bouwen van oude kartonnen dozen.

De digitalisering heeft overigens ook positieve invloed op opvoedkunde. Er zijn namelijk steeds meer apparaten en apps waarmee je kinderen in de gaten kunt houden. Tech-based opvoeden wordt steeds populairder.

Op dit moment hebben vaders twee dagen betaald vaderschapsverlof, maar dat wordt vanaf 2019 met drie dagen verlengd tot vijf dagen verlof. Vaders krijgen dus meer tijd om in de eerste weken een band op te bouwen met hun pasgeboren baby.

Een andere ontwikkeling op het gebied van opvoeding, is de groeiende aandacht voor lichaam en uiterlijk. Waardering voor je lichaam wordt ontzettend belangrijk. Kinderen beginnen zich al steeds vroeger zorgen te maken over hun uiterlijk; een ontwikkeling als gevolg van het huidige schoonheidsideaal, vaak veroorzaakt door misleidende beelden op internet.

Populaire opleidingen binnen Pedagogiek zijn:

HBO Bachelor Pedagogiek

Met een bacheloropleiding in de pedagogiek kun je vele kanten op. Zo leer je hoe je ouders, kinderen, leerkrachten en andere opvoeders kunt begeleiden met opvoedingsproblematiek, maar ook met bijvoorbeeld jeugdobesitas. Daarvoor verdiep je je in onderwerpen als pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek en kun je kiezen uit verschillende specialisaties.

HBO Kernopleiding Pedagogiek

Geen kind is hetzelfde, geen situatie is hetzelfde en elke ouder heeft eigen ideeën over de opvoeding. Wil jij kinderen helpen bij hun proces van volwassenwording, dan is deze kernopleiding pedagogiek zeer geschikt. Je verdiept je in maatschappelijke ontwikkelingen die invloed hebben op het kind, maar ook in pedagogische grondbegrippen en pedagogisch handelen. Kortom, alle inzichten en vaardigheden die je nodig hebt in de pedagogiek.

MBO Vakopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Wanneer mensen door problemen en/of beperkingen niet mee kunnen komen in de maatschappij verdienen ze de beste hulp. Als sociaal pedagogische hulpverlening leer je gestructureerd werken, observeren, rapporteren en omgaan met moeilijke situaties om ze deze hulp te bieden. Daarvoor zorgen wij dat je beschikt over goede communicatieve en begeleidingsvaardigheden, zodat je alles direct in de praktijk kunt toepassen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000