Mondelinge communicatie

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te...

Lees verder >

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze...

Lees verder >

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze basale vorm weleens vergeten: de mondelinge communicatie. Hoe effectief communiceer jij mondeling?

Trends...

Lees verder >

Mondelinge communicatie: 64 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO-programma (10) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

MBO Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (5) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (43) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Mondelinge communicatie

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze basale vorm weleens vergeten: de mondelinge communicatie. Hoe effectief communiceer jij mondeling?

Trends en ontwikkelingen

De technologische ontwikkelingen bieden ontzettend veel manieren om de doelgroep te benaderen. Samenwerking met marketing en data-analisten is daarom belangrijk voor de communicatieprofessional. Daarbij moet je steeds alert blijven op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Flexibel zijn, om in te kunnen spelen op verschillende scenario’s. Verandering is de enige constante, dus je moet kunnen omgaan met onzekerheid en snelheid. De communicatieprofessional is aanjager om als organisatie mee te veranderen. Geen eenvoudige taak, want hoe krijg je iedereen op één lijn en hoe ga je om met weerstand en bezwaren?

De kracht van effectieve mondelinge communicatie is om intern de organisatie te kunnen verbinden. In gesprek gaan over verwachtingen over en weer en het bieden van houvast. Een gemeenschappelijke waarde met en voor anderen creëren, allianties maken, groepen bij elkaar brengen, bruggen bouwen door dialoog en co-creatie. De communicatieprofessional legt de drijfveren van een organisatie bloot en komt zo tot de kern. Dit maakt de toegevoegde waarde van een organisatie ook zichtbaar voor anderen. Dit gaat een stap verder dan ‘corporate social responsibility’. In onze opleidingen leer je methoden, technieken en gedragsstrategieën die je mondelinge communicatie en persoonlijk functioneren aanzienlijk zullen verbeteren.

Populaire opleidingen binnen Mondelinge Communicatie zijn:

Effectief Communiceren met NLP

Sommige mensen communiceren veel beter dan gemiddeld. Zij gebruiken allemaal dezelfde onbewuste gedragsstrategieën. Met behulp van praktische technieken en methoden van NLP ((neurolinguïstisch programmeren) leer jij in deze training ook effectiever communiceren. Hierdoor ben jij in staat beter te luisteren en informatie te filteren. Je krijgt inzicht in interactie- en communicatiepatronen én kunt vanuit je eigen kracht omgaan met lastige situaties.

Communicatie voor Managers en Hoger Opgeleiden

Als manager of Hoger Opgeleide heb je vaak uiteenlopende en grote verantwoordelijken. Een effectieve communicatie is daarbij van groot belang. In de training Communicatie voor Managers en Hoger Opgeleiden ga je met behulp van diverse werkvormen aan de slag om je communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken te verbeteren. In de training oefen je je opgedane vaardigheden met een trainingsacteur.

Assertief en Zelfverzekerd Communiceren

Wil jij graag daadkrachtiger, zelfverzekerder of assertiever reageren? Dan is de training Assertief en Zelfverzekerd Communiceren een goede keuze. Ervaren trainers helpen je om je assertiviteit te verbeteren. Je leert vaardigheden die je helpen om zelfverzekerder over te komen, controle te behouden over je eigen belangen en je grenzen aan te geven.