Mondelinge communicatie

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te...

Lees verder >

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze...

Lees verder >

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze basale vorm weleens vergeten: de mondelinge communicatie. Hoe effectief communiceer jij mondeling?

Trends...

Lees verder >

Mondelinge communicatie: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Mondelinge communicatie

Mensen op een lijn krijgen, de dialoog aangaan bij weerstand en bezwaren. Als een organisatie verandert, is het niet altijd eenvoudig iedereen mee te krijgen. Dat vraagt om een goede communicatie. Maar met de vele technische mogelijkheden, wordt deze basale vorm weleens vergeten: de mondelinge communicatie. Hoe effectief communiceer jij mondeling?

Trends en ontwikkelingen

De technologische ontwikkelingen bieden ontzettend veel manieren om de doelgroep te benaderen. Samenwerking met marketing en data-analisten is daarom belangrijk voor de communicatieprofessional. Daarbij moet je steeds alert blijven op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Flexibel zijn, om in te kunnen spelen op verschillende scenario’s. Verandering is de enige constante, dus je moet kunnen omgaan met onzekerheid en snelheid. De communicatieprofessional is aanjager om als organisatie mee te veranderen. Geen eenvoudige taak, want hoe krijg je iedereen op één lijn en hoe ga je om met weerstand en bezwaren?

De kracht van effectieve mondelinge communicatie is om intern de organisatie te kunnen verbinden. In gesprek gaan over verwachtingen over en weer en het bieden van houvast. Een gemeenschappelijke waarde met en voor anderen creëren, allianties maken, groepen bij elkaar brengen, bruggen bouwen door dialoog en co-creatie. De communicatieprofessional legt de drijfveren van een organisatie bloot en komt zo tot de kern. Dit maakt de toegevoegde waarde van een organisatie ook zichtbaar voor anderen. Dit gaat een stap verder dan ‘corporate social responsibility’. In onze opleidingen leer je methoden, technieken en gedragsstrategieën die je mondelinge communicatie en persoonlijk functioneren aanzienlijk zullen verbeteren.

Populaire opleidingen binnen Mondelinge Communicatie zijn:

Effectief Communiceren met NLP

Sommige mensen communiceren veel beter dan gemiddeld. Zij gebruiken allemaal dezelfde onbewuste gedragsstrategieën. Met behulp van praktische technieken en methoden van NLP ((neurolinguïstisch programmeren) leer jij in deze training ook effectiever communiceren. Hierdoor ben jij in staat beter te luisteren en informatie te filteren. Je krijgt inzicht in interactie- en communicatiepatronen én kunt vanuit je eigen kracht omgaan met lastige situaties.

Communicatie voor Managers en Hoger Opgeleiden

Als manager of Hoger Opgeleide heb je vaak uiteenlopende en grote verantwoordelijken. Een effectieve communicatie is daarbij van groot belang. In de training Communicatie voor Managers en Hoger Opgeleiden ga je met behulp van diverse werkvormen aan de slag om je communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken te verbeteren. In de training oefen je je opgedane vaardigheden met een trainingsacteur.

Assertief en Zelfverzekerd Communiceren

Wil jij graag daadkrachtiger, zelfverzekerder of assertiever reageren? Dan is de training Assertief en Zelfverzekerd Communiceren een goede keuze. Ervaren trainers helpen je om je assertiviteit te verbeteren. Je leert vaardigheden die je helpen om zelfverzekerder over te komen, controle te behouden over je eigen belangen en je grenzen aan te geven.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000