Medezeggenschap

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek...

Lees verder >

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft en organiseert. Van goed onderhandelen tot...

Lees verder >

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft en organiseert. Van goed onderhandelen tot efficiënt vergaderen.

Trends & ontwikkelingen

De rol van HR wordt steeds belangrijker in organisaties. Goed...

Lees verder >

Medezeggenschap: 0 opleiding

Filteren

Filter

Onze beste opleidingen

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

<p>Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.</p>

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Medezeggenschap

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft en organiseert. Van goed onderhandelen tot efficiënt vergaderen.

Trends & ontwikkelingen

De rol van HR wordt steeds belangrijker in organisaties. Goed personeel is belangrijker dan ooit en aan HR de taak om deze te krijgen en te behouden. Dit laatste is vooral lastig, omdat er voldoende werk is. Als bedrijven niet goed voor hun personeel zorgen, dan zullen ze naar een ander stappen. Dit leidt tot hogere personeelstekorten en hogere lonen. In de ICT- en zorgbranche zal de nood aan goede werknemers het hoogst worden, maar de verhoging van de salarissen wordt overal doorgevoerd. De magere jaren zijn verleden tijd.

Daarnaast hebben we te maken met robotisering. Die kunnen wellicht de personeelstekorten opvangen. De mensen zullen ook steeds meer gaan samenwerken met robots. Slimme werkgevers zullen robots op zo’n manier introduceren bij het personeel dat zij er alleen voordelen in zien. Ondanks de robotisering blijft de menselijke factor belangrijk. Door de robotisering zullen mensen moeten worden om- of bijgeschoold. Geen probleem, als bedrijf zal je dat steeds vaker intern aanbieden, zodat je in ieder geval je goede personeel behoudt!

Bovenstaande trends zijn positieve veranderingen als gevolg van de economische groei. Maar ook de HR-lasten groeien mee, want met de klokkenluidersregeling van 2016 en de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet van 2017 lopen bij vele bedrijven al vertrouwenspersonen in alle soorten en maten rond. Om wantoestanden te melden, om pesten tegen te gaan of om seksuele intimidatie te bestrijden. Extra uitdaging zijn de nieuwe eisen omtrent de Arbo-dienstverlening, die vanaf 1 juli 2018 gelden. Werk aan de winkel voor HR, dus!

Populaire opleidingen binnen Medezeggenschap zijn:

Effectief Onderhandelen

Wat je ook doet en hoe jouw organisatie ook werkt, goed onderhandelen is vaak een vereiste. Waar het om gaat is dat er tegengestelde belangen zijn en dat beide partijen tot een acceptabel onderhandelingsresultaat moeten komen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. In deze opleiding leer je daarom alles over onderhandelingstechnieken met klanten, leveranciers, collega’s of leidinggevenden. Met behulp van rollenspel leer je hoe je effectief en succesvol kunt onderhandelen.

Effectief Vergaderen

Efficiënt vergaderen, met concrete plannen en acties tot resultaat, is een kunst op zich. De training Effectief Vergaderen leert je hoe je in vergader- en overlegsituaties effectiever kunt zijn en biedt persoonlijke leerdoelen. In kleine groepjes kun je werken aan bepaalde vergadertechnieken en leer je ook vergaderingen leiden. Door standpunten overtuigend te presenteren en effectief om te gaan met weerstand zullen je vergaderkwaliteiten snel verbeteren.