Medezeggenschap

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek...

Lees verder >

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft en organiseert. Van goed onderhandelen tot...

Lees verder >

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft en organiseert. Van goed onderhandelen tot efficiënt vergaderen.

Trends & ontwikkelingen

De rol van HR wordt steeds belangrijker in organisaties. Goed...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Medezeggenschap

Als directie, medewerkers en HR een constructief gesprek kunnen voeren, draagt dat bij aan een gezond werkklimaat. Interactief, open en eerlijk. Ontdek hoe je medezeggenschap stimuleert, effectief vormgeeft en organiseert. Van goed onderhandelen tot efficiënt vergaderen.

Trends & ontwikkelingen

De rol van HR wordt steeds belangrijker in organisaties. Goed personeel is belangrijker dan ooit en aan HR de taak om deze te krijgen en te behouden. Dit laatste is vooral lastig, omdat er voldoende werk is. Als bedrijven niet goed voor hun personeel zorgen, dan zullen ze naar een ander stappen. Dit leidt tot hogere personeelstekorten en hogere lonen. In de ICT- en zorgbranche zal de nood aan goede werknemers het hoogst worden, maar de verhoging van de salarissen wordt overal doorgevoerd. De magere jaren zijn verleden tijd.

Daarnaast hebben we te maken met robotisering. Die kunnen wellicht de personeelstekorten opvangen. De mensen zullen ook steeds meer gaan samenwerken met robots. Slimme werkgevers zullen robots op zo’n manier introduceren bij het personeel dat zij er alleen voordelen in zien. Ondanks de robotisering blijft de menselijke factor belangrijk. Door de robotisering zullen mensen moeten worden om- of bijgeschoold. Geen probleem, als bedrijf zal je dat steeds vaker intern aanbieden, zodat je in ieder geval je goede personeel behoudt!

Bovenstaande trends zijn positieve veranderingen als gevolg van de economische groei. Maar ook de HR-lasten groeien mee, want met de klokkenluidersregeling van 2016 en de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet van 2017 lopen bij vele bedrijven al vertrouwenspersonen in alle soorten en maten rond. Om wantoestanden te melden, om pesten tegen te gaan of om seksuele intimidatie te bestrijden. Extra uitdaging zijn de nieuwe eisen omtrent de Arbo-dienstverlening, die vanaf 1 juli 2018 gelden. Werk aan de winkel voor HR, dus!

Populaire opleidingen binnen Medezeggenschap zijn:

Effectief Onderhandelen

Wat je ook doet en hoe jouw organisatie ook werkt, goed onderhandelen is vaak een vereiste. Waar het om gaat is dat er tegengestelde belangen zijn en dat beide partijen tot een acceptabel onderhandelingsresultaat moeten komen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. In deze opleiding leer je daarom alles over onderhandelingstechnieken met klanten, leveranciers, collega’s of leidinggevenden. Met behulp van rollenspel leer je hoe je effectief en succesvol kunt onderhandelen.

Effectief Vergaderen

Efficiënt vergaderen, met concrete plannen en acties tot resultaat, is een kunst op zich. De training Effectief Vergaderen leert je hoe je in vergader- en overlegsituaties effectiever kunt zijn en biedt persoonlijke leerdoelen. In kleine groepjes kun je werken aan bepaalde vergadertechnieken en leer je ook vergaderingen leiden. Door standpunten overtuigend te presenteren en effectief om te gaan met weerstand zullen je vergaderkwaliteiten snel verbeteren.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000