Makelaardij

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt...

Lees verder >

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt veel van makelaars, assistent-makelaars en taxateurs. Ontdek de vastgoedwereld van nu.

Trends &...

Lees verder >

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt veel van makelaars, assistent-makelaars en taxateurs. Ontdek de vastgoedwereld van nu.

Trends & ontwikkelingen

Ook in de makelaardij neemt het maatschappelijk bewustzijn een steeds prominentere plek in....

Lees verder >

Makelaardij: 33 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (7) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Praktijkopleiding (24) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Makelaardij

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt veel van makelaars, assistent-makelaars en taxateurs. Ontdek de vastgoedwereld van nu.

Trends & ontwikkelingen

Ook in de makelaardij neemt het maatschappelijk bewustzijn een steeds prominentere plek in. In de woningmarkt draait het steeds meer om de mens en minder om het vastgoed. Wat is het doel van onze keuzes? Wat zijn de behoeftes van de klant? Nederland is op weg van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. Er moet gekeken worden naar het dorp, de wijk of de coöperatie, naar de leefstijl van de toekomstige solidaire bewoners. Wonen en zorg zullen administratief niet meer gescheiden worden, in het belang van de cliënt. Hierbij moet eenzaamheid en een gevoel van onveiligheid voorkomen worden, bijvoorbeeld door de bouw van hofjes nieuwe stijl.

Zaak is wel om sneller te bouwen in verband met het tekort aan woningen. De Ladder voor Duurzame Verstedelijking moet hierbij niet in de weg staan, maar juist slim toegepast worden. Ook moet er rekening worden gehouden met de trek van jonge gezinnen uit de stad.

Woningen moeten gasloos, all-electric en energieneutraal worden voor de verkoopbaarheid in de toekomst. Door middel van gedragsbeïnvloeding zullen particuliere eigenaren hiervan overtuigd worden. Ook thuistechnologie zal steeds meer aandacht krijgen voor een toegenomen wooncomfort.

De enige constante van nu is verandering. De trend van nu hoeft niet de toekomst te zijn. We moeten uitgaan van scenario’s, maar ook zoveel mogelijk gedragsgegevens van woonconsumenten inzamelen en analyseren om toch de toekomst - een beetje - te kunnen voorspellen. Ben jij de makelaar van de toekomst?

Populaire opleidingen binnen Makelaardij zijn:

Assistent-Makelaar Wonen (ARMT)

De vastgoedmarkt trekt weer aan en daarmee groeit ook de vraag naar assistent-makelaars. Tijdens deze opleiding bereiden we je voor op diverse werkzaamheden om de makelaar te ondersteunen. Bijvoorbeeld het begeleiden van kopers tijdens bezichtigingen, onderhandelingen voeren, het opstellen van koop- en verkoopovereenkomsten en marketingactiviteiten. Kortom, je legt een mooie basis voor een leuk en uitdagend beroep.

Kandidaat -Makelaar Wonen (KRMT).

Tijdens de opleiding Kandidaat-Makelaar Wonen leer je alles over waardebepaling, het begeleiden bij bezichtigingen, onderhandelen en het verzorgen van de afhandeling rondom de koop of verkoop van vastgoed. Daarbij ligt de focus op onderwerpen als bouwkunde, financiën, juridische aspecten en economie in het vakgebied van de makelaar en taxateur.

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Wil jij aan de slag als makelaar of taxateur? Dan zit je hier goed! Met een diploma van deze opleiding kun je je certificeren tot Register Makelaar-Taxateur (RTM). Deze praktijkgerichte opleiding is opgebouwd aan de hand van de verplichte onderdelen van SVMNIVO. In 27 maanden heb jij alle benodigde kennis in huis om aan de slag te kunnen als makelaar of taxateur.