Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met een comfortabel leef- en werkklimaat creëren. Dat...

Lees verder >

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met een comfortabel leef- en werkklimaat creëren. Dat vraagt om gespecialiseerde professionals die intensief met elkaar samenwerken en slim gebruikmaken...

Lees verder >

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met een comfortabel leef- en werkklimaat creëren. Dat vraagt om gespecialiseerde professionals die intensief met elkaar samenwerken en slim gebruikmaken van elkaars expertise. Ben jij daar klaar voor?

Trends & ontwikkelingen

In een gebouw moet het prettig vertoeven...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Installatie-, Koude- en Klimaattechniek

Installatie-, koude- en klimaattechniek is een enorm breed vakgebied met maar een doel: een gebouw met een comfortabel leef- en werkklimaat creëren. Dat vraagt om gespecialiseerde professionals die intensief met elkaar samenwerken en slim gebruikmaken van elkaars expertise. Ben jij daar klaar voor?

Trends & ontwikkelingen

In een gebouw moet het prettig vertoeven zijn. Alles moet werken. Dit is het werkterrein van de installatietechnicus. Zodra de ruwbouw gereed is, dan nemen deze disciplines de leiding over. Het vakgebied is enorm breed. Het is dan ook niet gek dat we tegenwoordig veel specialisaties zien.

Die specialisaties moeten uiteindelijk wel allemaal samenwerken en komen tot het gezamenlijke bouwwerk. Samenwerking tussen meerdere partijen is een duidelijke trend die zich zal voortzetten. Om die reden is transparantie en een goede samenwerking belangrijk. Ontwerpdocumenten delen via de cloud, versie- en datamanagement vanuit de hoofdaannemer. Samenwerken en ontwerpen in een document ook al ben je niet in dezelfde ruimte werkzaam.

Je hoeft ook lang niet alles meer zelf uit te tekenen. Een foto als basis waarin je je ontwerp bouwt. Zo zet je binnen de kortste keren een nieuw concept in elkaar dat je kunt delen met jouw project collega's.

Met alle ontwikkelingen in de sector die elkaar heel snel opvolgen ben je voorlopig nog niet klaar met leren. Via jouw werkgever kun je steeds nieuwe opleidingen volgen om bij te blijven op jouw vakgebied of om je verder te specialiseren.

Populaire opleidingen binnen Installatie-, Koude- en Klimaattechniek zijn:

HBO Klimaattechniek

Wil jij verder leren in toegepaste energieleer en meer weten over de regelsystemen die daarbij horen? In de opleiding HBO Klimaattechniek krijg je inzicht in de werking van grote (proces-)installaties en over aspecten van energiebesparing en comfortverbetering in het ontwerp van installaties. De lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk die jou al snel de juiste kennis en vaardigheden leren om zelfstandig installaties te ontwerpen.

MBO Technicus Maintenance Koude- en Klimaatsystemen niveau 4

Ontdek alles over complexe koude- en klimaatsystemen. Over demonteren van componenten en leidingsystemen, over plaatsen, aanleggen inbedrijfstellen en onderhouden van koude- en klimaatsystemen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau word je begeleid door docenten uit de praktijk en leer je al je kennis toe te passen in de praktijk.

Vakopleiding Koudetechniek Inclusief F-gassen

Wil je aan het werk als zelfstandig monteur in de koudetechiek? Dan is het zaak je te specialiseren in bijvoorbeeld installatie van koudesystemen of het opsporen en verhelpen van storingen. Tijdens deze opleiding, die deels plaatsvindt op een praktijklocatie, kun je oefenen met monteren van onderdelen, afstellen en inregelen van koelsystemen en storingen vinden en oplossen. Kortom, alles wat jij als technicus koudetechniek nodig hebt.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000