Inkoop

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk...

Lees verder >

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle...

Lees verder >

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Het profiel van de inkoper verandert. Tegenwoordig is een inkoper...

Lees verder >

Inkoop: 6 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Inkoop

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Het profiel van de inkoper verandert. Tegenwoordig is een inkoper vooral een bruggenbouwer en een teamplayer. De traditionele rol van de inkoper verdwijnt naar de achtergrond. Dat heeft te maken met een aantal ontwikkelingen in het vakgebied van de inkoper.

Zo dragen externe leveranciers tegenwoordig bij aan het behalen van een competitief voordeel op de concurrentie. Externe leveranciers bepalen steeds meer de kwaliteit van de organisatie. De inkoper moet zich hierdoor aanpassen en zich meer op netwerken richten.

Daarbij horen taken zoals het vertalen van beleid naar invulling, het formeren van cross-functionele projectteams, het vormgeven van de relatie tussen de externe leveranciers en de organisatie, het vertalen van wensen en eisen naar een uitvraag die aan de basisprincipes van inkopen voldoet, en het voorsorteren op de beheerfase van de overeenkomst. Enig idee hoe jij dit allemaal aan zou pakken?

Vergeleken met de traditionele rol van de inkoper zijn de competenties voor het succesvol uitoefenen van het vak compleet veranderd. Wil je tegenwoordig een goede inkoper zijn, dan ben je een bedrijfskundige, klantgerichte relatiemanager met een positieve, oplossingsgerichte houding.

Populaire opleidingen binnen Inkoop zijn:

Professional Master Inkoopmanagement

In de Professional Master Inkoopmanagement ontwikkel jij je naar een meer strategisch niveau. Je bent nu bijvoorbeeld inkoopmanager. In vier masterclasses verdiep jij je in alle relevante aspecten van inkoop en werk je aan je organisatorisch en financieel inzicht. Daarbij maak je steeds de koppeling naar je eigen werk. Na afloop van deze master kun je in een jaar je MBA behalen.

HBO Inkoopmanagement

Ben je werkzaam als (aankomend) inkoopmanager en wil jij je verder ontwikkelen? Wil jij op praktijkgerichte wijze je kennis en vaardigheden vergroten? Kies dan voor de opleiding HBO Inkoopmanagement. Hierin verdiep jij je in alle aspecten van inkoopmanagement, zoals inkoopinstrumenten, inkoopbeleid en de rol van IT. Ook leer je over outsourcing, leveranciersselectie en contractbeheer.

MHBO Inkoopmanagement

Jij bent geïnteresseerd in inkoop en wilt je graag (verder) verdiepen in dit vakgebied. Dan is de opleiding MHBO Inkoopmanagement een goede keuze! Je maakt in deze opleiding op MHBO-niveau in de volle breedte kennis met het vak inkoopmanagement. Zo leer je over het inkoopproces en kwaliteitsbewaking. Ook ga je aan de slag met je inkoopvaardigheden. Deze praktijkgerichte opleiding is een uitstekende brug van MBO naar HBO.