Inkoop

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk...

Lees verder >

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle...

Lees verder >

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Het profiel van de inkoper verandert. Tegenwoordig is een inkoper...

Lees verder >

Inkoop: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Cialdini voegt 7e beïnvloedingsprincipe toe

Elke marketeer is ermee bekend: de 6 beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini. Tot nu toe was Cialdini van mening dat alle vormen van beïnvloeding onder een van deze principes konden worden ondergebracht. Daar is hij op teruggekomen, want nu heeft hij het principe ‘Unity’ toegevoegd. Vanaf nu spreken we dus van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Maar wat houdt dit nieuwe principe precies in?

Unity = gedeelde identiteit

Bij ‘Unity’ gaat het om een gedeelde identiteit tussen de beïnvloeder en degene die de beïnvloeder hoopt te beïnvloeden. Hoe meer een koper het gevoel heeft dat hij en de verkoper iets gemeen hebben, hoe sneller hij geneigd zal zijn iets van de verkoper aan te nemen (en vervolgens iets te kopen).

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Inkoop

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Het profiel van de inkoper verandert. Tegenwoordig is een inkoper vooral een bruggenbouwer en een teamplayer. De traditionele rol van de inkoper verdwijnt naar de achtergrond. Dat heeft te maken met een aantal ontwikkelingen in het vakgebied van de inkoper.

Zo dragen externe leveranciers tegenwoordig bij aan het behalen van een competitief voordeel op de concurrentie. Externe leveranciers bepalen steeds meer de kwaliteit van de organisatie. De inkoper moet zich hierdoor aanpassen en zich meer op netwerken richten.

Daarbij horen taken zoals het vertalen van beleid naar invulling, het formeren van cross-functionele projectteams, het vormgeven van de relatie tussen de externe leveranciers en de organisatie, het vertalen van wensen en eisen naar een uitvraag die aan de basisprincipes van inkopen voldoet, en het voorsorteren op de beheerfase van de overeenkomst. Enig idee hoe jij dit allemaal aan zou pakken?

Vergeleken met de traditionele rol van de inkoper zijn de competenties voor het succesvol uitoefenen van het vak compleet veranderd. Wil je tegenwoordig een goede inkoper zijn, dan ben je een bedrijfskundige, klantgerichte relatiemanager met een positieve, oplossingsgerichte houding.

Populaire opleidingen binnen Inkoop zijn:

Professional Master Inkoopmanagement

In de Professional Master Inkoopmanagement ontwikkel jij je naar een meer strategisch niveau. Je bent nu bijvoorbeeld inkoopmanager. In vier masterclasses verdiep jij je in alle relevante aspecten van inkoop en werk je aan je organisatorisch en financieel inzicht. Daarbij maak je steeds de koppeling naar je eigen werk. Na afloop van deze master kun je in een jaar je MBA behalen.

HBO Inkoopmanagement

Ben je werkzaam als (aankomend) inkoopmanager en wil jij je verder ontwikkelen? Wil jij op praktijkgerichte wijze je kennis en vaardigheden vergroten? Kies dan voor de opleiding HBO Inkoopmanagement. Hierin verdiep jij je in alle aspecten van inkoopmanagement, zoals inkoopinstrumenten, inkoopbeleid en de rol van IT. Ook leer je over outsourcing, leveranciersselectie en contractbeheer.

MHBO Inkoopmanagement

Jij bent geïnteresseerd in inkoop en wilt je graag (verder) verdiepen in dit vakgebied. Dan is de opleiding MHBO Inkoopmanagement een goede keuze! Je maakt in deze opleiding op MHBO-niveau in de volle breedte kennis met het vak inkoopmanagement. Zo leer je over het inkoopproces en kwaliteitsbewaking. Ook ga je aan de slag met je inkoopvaardigheden. Deze praktijkgerichte opleiding is een uitstekende brug van MBO naar HBO.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000