Informatica

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van big data tot buyers persona. Professionals die slimme...

Lees verder >

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van big data tot buyers persona. Professionals die slimme oplossingen verzinnen, ontwikkelen, programmeren, testen en beheren. Of het nu gaat om het automatiseren...

Lees verder >

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van big data tot buyers persona. Professionals die slimme oplossingen verzinnen, ontwikkelen, programmeren, testen en beheren. Of het nu gaat om het automatiseren van processen, het digitaliseren van gegevens of het analyseren van data.

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Informatica

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van big data tot buyers persona. Professionals die slimme oplossingen verzinnen, ontwikkelen, programmeren, testen en beheren. Of het nu gaat om het automatiseren van processen, het digitaliseren van gegevens of het analyseren van data.

Trends & ontwikkelingen

Een economie die in een steeds rapper tempo aan het digitaliseren is, dat zijn buitengewone kansen voor iemand die in Informatica is opgeleid. Om al het werken op afstand, de cloud-toepassingen en cyber security vorm te geven, zijn veel informatici nodig. Heel veel. En op alle niveau’s.

We gaan steeds meer zien dat computers slim worden en zelf gaan denken. Artificiële intelligentie wordt steeds meer geaccepteerd en dus gaan bedrijven dit steeds meer inzetten. Een computer die het werk van een agent in een callcenter doet? De ontwikkelingen zijn gaande en worden steeds talrijker.

De noodzaak om analyses uit te voeren, groeit daarmee ook. Zonder de juiste input kunnen we ons namelijk niet meer onderscheiden van de concurrentie. Van big data naar buyers persona. En alle stappen daar tussenin.

Al deze ontwikkelingen vragen ook meer reactiesnelheid en dus rekenkracht met een korte reactietijd. We zien dat daarom steeds meer edge computing plaatsvindt. Als je de verwerking zo dicht mogelijk bij de klant brengt, dan reageer je het snelst.

Heb je interesse in het vakgebied informatica, dan is dit het moment om met je studie of certificering te starten. De vraag naar geschoolde en gecertificeerde mensen wordt alleen maar groter.

Populaire opleidingen binnen Informatica zijn:

HBO IT Certificeringsprogramma

Wil jij vanuit verschillende perspectieven inzicht krijgen in projecten en processen? Dan zit je goed bij het HBO IT Certificeringsprogramma van zes maanden. Je gaat aan de slag met actuele methoden voor projectmanagement en procesverbetering in IT-context. Op het programma staan onder andere lean, PRINCE2® en ITIL®. Na afloop ben je in staat om bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren.

Basisopleiding Informatica

Meer weten over informatica? En de vele bijbehorende mogelijkheden? Dan is de Basisopleiding Informatie van vier maanden de juiste keuze. Je krijgt een overzicht van informatie en de actuele toepassingen ervan. Daardoor ontwikkel je inzicht in informatietechnologie. Onderwerpen die aan bod komen zijn hardware, software, nieuwe media, zakelijke toepassingen en praktische toepassingen van informatica.

SQL Fundamentals

Dat data een steeds belangrijke positie inneemt weten we allemaal. Maar waar moet je beginnen als je er meer over wilt leren? Deze training is speciaal ontwikkeld voor een brede groep van systeembeheerders, startende databaseontwikkelaars of beginnende programmeurs zonder databasekennis. In deze compacte training ontwikkel je brede kennis en vaardigheden op het gebied van Structured Query Language (SQL). Onderwerpen die aan bod komen zijn de historische achtergronden, uitgangspunten en de belangrijkste commando’s van SQL en het maken van eenvoudige query’s.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000