Human resource management

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Van de explosieve groei van het aantal zzp’ers...

Lees verder >

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Van de explosieve groei van het aantal zzp’ers tot de verwachte robotisering van de samenleving. Houd je kennis daarom up-to-date en blijf op de hoogte...

Lees verder >

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Van de explosieve groei van het aantal zzp’ers tot de verwachte robotisering van de samenleving. Houd je kennis daarom up-to-date en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Binnen de arbeidsmarkt zijn er veel ontwikkelingen gaande...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Human resource management

Het vak van de human resource manager verandert snel, dankzij grote ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Van de explosieve groei van het aantal zzp’ers tot de verwachte robotisering van de samenleving. Houd je kennis daarom up-to-date en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Binnen de arbeidsmarkt zijn er veel ontwikkelingen gaande waar Human Resource Management (HRM) mee te maken heeft. De economie is aan het herstellen, de arbeidsmarkt trekt weer aan en de technologie verandert de huidige arbeidsprocessen in sneltreinvaart. Als Human Resource Manager is het jouw taak om up-to-date te blijven en slim in te spelen op deze ontwikkelingen.

De afgelopen jaren is er, mede door de aantrekkende economie, een stijging geweest van het aantal medewerkers met een vast contract. Daarnaast zien we een stijging in verschillende flexibele vormen van arbeid. Deze trend zal zich blijven ontwikkelen, omdat vele organisaties de noodzaak zien om vast personeel te vervangen door flexwerkers en zzp’ers. Dit is een belangrijk thema voor Human Resource Management, want flexibele arbeid hoort nu eenmaal bij deze tijd! De onduidelijkheid over bepaalde wet- en regelgeving zorgt er wel voor dat deze wijziging in de bedrijfsvoering een hele uitdaging is voor HRM.

Ook zien we ontwikkelingen op technologisch vlak. Digitalisering, big data, data-analytics en algoritmen, (industriële) automatisering en robotisering nemen op de arbeidsmarkt steeds meer over. Daarnaast zorgen deze technologische ontwikkelingen voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Bovendien is er een trend gaande waarbij ‘geld verdienen’ niet langer de eerste prioriteit is, maar dat het ‘creëren van meerwaarde voor de organisatie en betrokkenheid’ de leidraad wordt. Twee belangrijke ontwikkelingen waar HRM slim op in kan spelen. De belangen van de medewerker en de organisatie zullen steeds vaker parallel gaan lopen, waardoor HRM een transformatie zal doormaken naar Human Being Management.

Populaire opleidingen binnen Human Resource Management zijn:

Master Human Resources Management

Het vakgebied van de human resources manager wordt continu complexer. Door nieuwe wetgeving, bewegingen in de markt, nieuwe werkwijzen en fusies en overnames. In deze opleiding ga je aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk en ontwikkel je jezelf tot gesprekspartner op strategisch niveau. Je krijgt de juiste begeleiding van deskundige docenten uit de HR en leert alle kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in HR.

HBO Bachelor Human Resource Management

In je rol als HR-manager ben je verantwoordelijk voor reorganisaties en veranderingen. Je wilt collega’s de kans geven zich persoonlijk te ontwikkelen zodat zij en de organisatie daarvan profiteren. Dan biedt deze opleiding je alle kennis en vaardigheden in zaken als personeelsmanagement, personeelsontwikkeling, arbeidsrecht en talentmanagement. En, met een erkend Bachelor-diploma als resultaat.

MBO Medewerker HRM niveau 4

Ben je geïnteresseerd in een toekomst in human resources management? Dan biedt deze MBO opleiding inzicht in zaken als arbeidsrecht, sociale zekerheid en personeelsadministratie en leer je deze kennis toepassen in de praktijk. Uiteraard krijg je les van topdocenten uit de praktijk en krijg je bij slagen een diploma dat officieel erkend is als de standaard in dit vakgebied.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000