HR-administratie

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief...

Lees verder >

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief en betrouwbaar. Hoe houd je de personeels- en salarisadministratie altijd actueel en in lijn...

Lees verder >

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief en betrouwbaar. Hoe houd je de personeels- en salarisadministratie altijd actueel en in lijn met de laatste wet- en regelgeving? Vergroot je kennis over HR-administratie.

Trends & ontwikkelingen

Binnen...

Lees verder >

HR-administratie: 2 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

HR-administratie

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief en betrouwbaar. Hoe houd je de personeels- en salarisadministratie altijd actueel en in lijn met de laatste wet- en regelgeving? Vergroot je kennis over HR-administratie.

Trends & ontwikkelingen

Binnen HR zal je vooral een versnelling zien van automatisering en digitalisering. Vele bedrijven denken binnen vijf jaar (!) geheel geautomatiseerd te zijn. Dit betekent dat de huidige kennis van HR-medewerkers niet meer volstaat. Door middel van microlearning, MOOC’s en AR/VR kun je snel en naar behoren jouw kennis en kunde updaten, zodat je waardevol blijft voor de organisatie waar je werkzaam bent.

Ook zul je steeds vaker meemaken dat er in teams wordt gewerkt. Dit gebeurt nu al, maar veel HR-afdelingen zijn daar nog niet klaar voor, met alle gevolgen van dien. Deze teams zijn vaak nog niet in de HR-administratie doorgevoerd, waardoor er geen bewaking is op de tevredenheid en de productiviteit van de werknemers. Juist nu stress beroepsziekte nummer één is, is het van belang dat HR de medewerkers extra goed in de gaten houdt. Daarbij is het goed om te weten dat de meeste stress wordt veroorzaakt door de organisatie, managers en de digitalisering. Als HR-expert moet je hier rekening mee houden en gebruik maken van de nieuwe metingen die de relaties tussen individuen en teams inzichtelijk kunnen maken. Hiermee kun je ook weer het welzijn en de productiviteit van teams meten en verbeteren.

Het is van belang te beginnen met continue feedbacksystemen, zodat tijdig wordt ingespeeld op eventuele problemen met een team of een medewerker. De jaarlijkse ratings voor de salarisrondes kunnen daarnaast blijven bestaan, maar door continue feedback te geven groeit de medewerker, en dus het team en het bedrijf!

Populaire opleidingen binnen HR-Administratie zijn:

HBO Leergang HRM

Meer inzicht krijgen in personeelsplanning en persoonlijke groei? Dan biedt de opleiding HBO Leergang HRM een perfect programma met kennis van personeelsmanagement, coaching en begeleiding bij persoonlijke ontwikkeltrajecten en leer je probleemsituaties op de werkvloer oplossen. Bovendien maken we gebruik van actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving.

MBO Personeelsadministratie

Wil je werken op een personeels- en salarisadministratie bij een leuk bedrijf? Dan is het zaak dat je alles afweet van het gestructureerd organiseren van een personeelsadministratie. Tijdens deze opleiding leer je over personeelsgegevens, salarissen, verzuim en contracten en ben je na afloop klaar om aan de slag te gaan als medewerker personeelsadministratie.

MBO Medewerker HRM niveau 4

Arbeidsrecht, sociale zekerheid en personeelsadministratie horen tot je standaard kennis als je gaat werken in human resources management. Je wordt opgeleid tijdens klassikale bijeenkomsten onder begeleiding van docenten uit de praktijk en elk onderdeel wordt apart afgesloten met een examen. Met dit MBO diploma heb je alle kennis en kunde voor een goede start in HR.