HR-administratie

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief...

Lees verder >

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief en betrouwbaar. Hoe houd je de personeels- en salarisadministratie altijd actueel en in lijn...

Lees verder >

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief en betrouwbaar. Hoe houd je de personeels- en salarisadministratie altijd actueel en in lijn met de laatste wet- en regelgeving? Vergroot je kennis over HR-administratie.

Trends & ontwikkelingen

Binnen...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

HR-administratie

Termijnen van contracten in de gaten houden, heldere communicatie met de Belastingdienst, alert zijn op verzuimkosten; een goede HR-administratie is proactief en betrouwbaar. Hoe houd je de personeels- en salarisadministratie altijd actueel en in lijn met de laatste wet- en regelgeving? Vergroot je kennis over HR-administratie.

Trends & ontwikkelingen

Binnen HR zal je vooral een versnelling zien van automatisering en digitalisering. Vele bedrijven denken binnen vijf jaar (!) geheel geautomatiseerd te zijn. Dit betekent dat de huidige kennis van HR-medewerkers niet meer volstaat. Door middel van microlearning, MOOC’s en AR/VR kun je snel en naar behoren jouw kennis en kunde updaten, zodat je waardevol blijft voor de organisatie waar je werkzaam bent.

Ook zul je steeds vaker meemaken dat er in teams wordt gewerkt. Dit gebeurt nu al, maar veel HR-afdelingen zijn daar nog niet klaar voor, met alle gevolgen van dien. Deze teams zijn vaak nog niet in de HR-administratie doorgevoerd, waardoor er geen bewaking is op de tevredenheid en de productiviteit van de werknemers. Juist nu stress beroepsziekte nummer één is, is het van belang dat HR de medewerkers extra goed in de gaten houdt. Daarbij is het goed om te weten dat de meeste stress wordt veroorzaakt door de organisatie, managers en de digitalisering. Als HR-expert moet je hier rekening mee houden en gebruik maken van de nieuwe metingen die de relaties tussen individuen en teams inzichtelijk kunnen maken. Hiermee kun je ook weer het welzijn en de productiviteit van teams meten en verbeteren.

Het is van belang te beginnen met continue feedbacksystemen, zodat tijdig wordt ingespeeld op eventuele problemen met een team of een medewerker. De jaarlijkse ratings voor de salarisrondes kunnen daarnaast blijven bestaan, maar door continue feedback te geven groeit de medewerker, en dus het team en het bedrijf!

Populaire opleidingen binnen HR-Administratie zijn:

HBO Leergang HRM

Meer inzicht krijgen in personeelsplanning en persoonlijke groei? Dan biedt de opleiding HBO Leergang HRM een perfect programma met kennis van personeelsmanagement, coaching en begeleiding bij persoonlijke ontwikkeltrajecten en leer je probleemsituaties op de werkvloer oplossen. Bovendien maken we gebruik van actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving.

MBO Personeelsadministratie

Wil je werken op een personeels- en salarisadministratie bij een leuk bedrijf? Dan is het zaak dat je alles afweet van het gestructureerd organiseren van een personeelsadministratie. Tijdens deze opleiding leer je over personeelsgegevens, salarissen, verzuim en contracten en ben je na afloop klaar om aan de slag te gaan als medewerker personeelsadministratie.

MBO Medewerker HRM niveau 4

Arbeidsrecht, sociale zekerheid en personeelsadministratie horen tot je standaard kennis als je gaat werken in human resources management. Je wordt opgeleid tijdens klassikale bijeenkomsten onder begeleiding van docenten uit de praktijk en elk onderdeel wordt apart afgesloten met een examen. Met dit MBO diploma heb je alle kennis en kunde voor een goede start in HR.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000