Hobby

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment voor jezelf in te lassen. Iets te doen waar jij...

Lees verder >

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment voor jezelf in te lassen. Iets te doen waar jij plezier aan beleeft. Of misschien wel nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Wat heb jij altijd al willen...

Lees verder >

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment voor jezelf in te lassen. Iets te doen waar jij plezier aan beleeft. Of misschien wel nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Wat heb jij altijd al willen leren? 

Trends & ontwikkelingen

Af en toe steekt een nieuwe trend de kop op. Een aantal jaar geleden...

Lees verder >

Hobby: 25 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders
Duur
Toon alle opties

Trainingen (14) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Hobby

Tussen werk of studie, familie en verplichtingen door is het ook belangrijk om af en toe een rustmoment voor jezelf in te lassen. Iets te doen waar jij plezier aan beleeft. Of misschien wel nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Wat heb jij altijd al willen leren? 

Trends & ontwikkelingen

Af en toe steekt een nieuwe trend de kop op. Een aantal jaar geleden startte iedereen fervent met breien. Doutzen Kroes, Kirsten Dunst en andere beroemdheden hielden zich met deze hobby bezig. Velen volgden hun voorbeeld. Niet zo gek: breien is leuk, ontspannend en nuttig. Het geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een unieke kledingcollectie aan te leggen.
 
Kook- en bakprogramma’s zijn tegenwoordig ontzettend populair. In 2013 verscheen Heel Holland Bakt voor het eerst op tv in navolging van het Britse succes The Great British Bake Off. Het zien van andermans kook- en bakkunsten inspireerde anderen om zelf aan de slag te gaan in hun keuken. De mooiste en lekkerste creaties werden zo neergezet.
 
Onlangs is ook de aandacht voor handlettering toegenomen. Handlettering is het met sierlijke vormen weergeven van tekst. Deze kunst haalt het creatieve in mensen naar boven en levert stuk voor stuk unieke werken op.
 
Het mooie van hobby’s is dat ze niet alleen jou wat opleveren. Anderen genieten van jouw bakkunst, zelfgemaakte kaarten, verhalen of muziek. Je ontdekt gezamenlijke hobby’s en ontmoet nieuwe mensen. Een echte verrijking van je leven.

Populaire Hobbycursussen zijn:

Digitale fotografie

Wil jij de mooiste foto’s maken? Memorabele momenten vastleggen? Alles uit jezelf en je camera halen? In de cursus Digitale fotografie leer je in korte tijd met licht en kleur werken. Je oefent met portret- en landschapsfotografie en ontdekt door te oefenen de fotograaf in jezelf. 

Korte verhalen en romans schrijven

Heb jij een verhaal in gedachten, maar weet je niet hoe je het op papier moet zetten? Wil je oefenen met verschillende schrijfstijlen? In de cursus Korte verhalen en romans schrijven ontwikkel je onder begeleiding van een ervaren docent je eigen stijl. Je krijgt tips en feedback om je steeds verder te ontwikkelen.

Cartoon- en striptekenen

Spanning, humor, verbazing. Met een afbeelding kan je meer uitdrukken dan met een stortvloed aan woorden. Houd jij van tekenen en wil je je bekwamen in het tekenen van cartoons? Je leert in de cursus Cartoon- en striptekenen herkenbare karakters neer te zetten en tekeningen het verhaal te laten vertellen.