Fiscaal recht

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven, organisaties of ondernemers is. Weet jij wat de...

Lees verder >

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven, organisaties of ondernemers is. Weet jij wat de sterkste actuele fiscale beslissingen zijn? Doorgrond het fiscaal recht, zodat je altijd de beste adviezen...

Lees verder >

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven, organisaties of ondernemers is. Weet jij wat de sterkste actuele fiscale beslissingen zijn? Doorgrond het fiscaal recht, zodat je altijd de beste adviezen kunt geven.

Trends & ontwikkelingen

Nederland is een goed georganiseerd land. Dankzij de belasting...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Fiscaal recht

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven, organisaties of ondernemers is. Weet jij wat de sterkste actuele fiscale beslissingen zijn? Doorgrond het fiscaal recht, zodat je altijd de beste adviezen kunt geven.

Trends & ontwikkelingen

Nederland is een goed georganiseerd land. Dankzij de belasting die de inwoners betalen, kunnen er veel voorzieningen worden gefinancierd. Verschillende burgers, verschillende behoeftes: hoe zorg je ervoor dat het belastinggeld op een rechtvaardige manier wordt verdeeld? Dit is een wetenschap binnen het fiscaal recht die nooit stil staat. Elk jaar worden er weer aanpassingen gedaan om te proberen iedereen tevreden te houden. Zo is dit jaar de vermogensrendementsheffing aangepast, evenals de hypotheekregels. Vanaf 2018 is er voor burgers met kinderen de mogelijkheid gekomen kinderopvangtoeslag aan te vragen. Het is aan de professional binnen het fiscaal recht om continue op de hoogte te blijven van al deze veranderingen.

Voor bedrijven bestaat er een jungle aan belastingregels waarin het moeilijk is de weg te vinden. Ook binnen deze regels zijn er jaarlijks weer veranderingen. Voor start-ups die aandelenoptierechten krijgen, is er goed nieuws: dit loon wordt nu - als het minder is dan €50.000 - voor 25% vrijgesteld van belasting. Tevens is de vennootschapsbelasting omlaag gegaan. De mkb-adviseur moet voortdurend op de hoogte te blijven van de veranderingen binnen het belastingstelsel die bedrijven aangaan, om deze klanten zo goed mogelijk te kunnen steunen.

Zie jij het als je roeping mensen wegwijs te maken in het steeds veranderende belastingstelsel? Dan is fiscaal recht wat voor jou!

Populaire opleidingen binnen Fiscaal Recht zijn:

HBO Belastingrecht

Je wilt alles weten over het  Nederlandse belastingrecht, het belastingstelsel en belastingsoorten die een rol spelen binnen organisaties. Denk daarbij aan loonbelasting, omzetbelasting en heffingen… In de opleiding HBO Belastingrecht ga je onder leiding van ervaren docenten aan de slag met actuele onderwerpen op het gebied van ons belastingstelsel. Kennis die direct waardevol is in de praktijk.

HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie

Ontwikkel jezelf tot een allround professional op fiscaal gebied tijdens deze HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie. Je leert bedrijven en particulieren adviseren in jouw rol als belastingadviseur en je voelt je als een vis in het water in elke rol binnen de fiscale wereld. Deze opleiding heeft een wettelijke duur van 4 jaar, maar kan versneld en vertraagd worden afgerond, afhankelijk van jouw ervaring.

MHBO Belastingassistent

Wil je zelf aangiften kunnen verzorgen of ondersteuning bieden aan fiscalisten op een belastingadvieskantoor of administratiekantoor? Dan is de opleiding MHBO Belastingassistent interessant voor jou. Je leert over inkomsten- en loonbelasting. Over vennootschaps- en omzetbelasting… en voor je het weet kun je doorstromen naar het programma HBO Register Belastingconsulent.  

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000