Financieel administratief

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën...

Lees verder >

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën worden steeds meer werkzaamheden geautomatiseerd. Dat heeft grote impact op je carrière....

Lees verder >

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën worden steeds meer werkzaamheden geautomatiseerd. Dat heeft grote impact op je carrière. Houd je kennis up-to-date en beweeg mee met alle veranderingen.

Trends & ontwikkelingen

Onze wereld is continu...

Lees verder >

Financieel administratief: 6 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

MBO Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (1) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

<p>Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.</p>

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Financieel administratief

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën worden steeds meer werkzaamheden geautomatiseerd. Dat heeft grote impact op je carrière. Houd je kennis up-to-date en beweeg mee met alle veranderingen.

Trends & ontwikkelingen

Onze wereld is continu onderhevig aan veranderingen en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Dit zorgt misschien voor een gevoel van onzekerheid, maar deze ontwikkelingen zijn juist mooie kansen om te benutten. Tijd en geld kunnen bijvoorbeeld bespaard worden en fouten voorkomen worden, door middel van digitaal en geautomatiseerd factureren.

Als financieel manager kun je niet meer werken aan de hand van een vaststaand plan, aangezien wensen, doelen en aanpak steeds veranderen. Agile - het werken met korte cycli - wordt behalve in de ICT, nu ook toegepast in de financiële wereld naar aanleiding van al deze snelle veranderingen.
Om te weten welke strategische keuzes binnen deze cycli steeds moeten worden gemaakt, moeten data worden verzameld om meer inzicht te krijgen. Dankzij de technologische ontwikkelingen nemen de mogelijkheden op dit gebied toe.

Wat echter niet vergeten moet worden, is dat voor het formuleren van de juiste vragen, en het interpreteren van de verzamelde data, analytische vaardigheden nodig zijn. Helaas zijn er niet veel werknemers die over deze vaardigheden beschikken, terwijl hier alleen maar meer vraag naar zal komen. Wil jij een onmisbare werknemer op financieel administratief gebied worden, met de juiste vaardigheden? Schrijf je dan nu in voor een van onze opleidingen.

Populaire opleidingen binnen Financieel Administratief zijn:

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy

Met deze officieel geaccrediteerde HBO bachelor ontwikkel je jezelf niet alleen integraal op het gebied van bedrijfsadministratie, maar verbreed je ook de mogelijkheden om als accountant aan de slag te gaan. Je volgt de bachelor aan de Hogeschool Markus Verbeek Praehep, waar je afstudeert met het officiële getuigschrift HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Hiermee toon je aan dat je specialist bent in bedrijfsadministratie en informatievoorziening, zowel in het MKB als bij grotere organisaties.

HBO Bedrijfsadministratie

Wil je in korte tijd wegwijs worden in de basis van bedrijfsadministratie? Dan heb je het juiste programma gevonden. In slechts drie maanden ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van de balans- en resultaatrekening, voorraadadministratie en winstverdeling. Zo werk je zichtbaar aan jouw toekomst. Je kunt het diploma mogelijk als vrijstelling inbrengen in de door de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Bedrijfseconomie Management van Hogeschool NCOI.

MHBO Financiële Administratie

Wil je jouw vaardigheden op het gebied van financiële administratie ontwikkelen? Dan is deze opleiding zeer geschikt. Je verdiept je in de kern van boekhouden en bedrijfseconomie. Zo ga je onder andere aan de slag met voorraadadministratie, kostencalculaties, balans en resultatenrekeningen en het analyseren van gepubliceerde jaarrekeningen. Dankzij de vele praktijkopdrachten maak je voortdurend de koppeling tussen theorie en praktijk.