Financieel administratief

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën...

Lees verder >

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën worden steeds meer werkzaamheden geautomatiseerd. Dat heeft grote impact op je carrière....

Lees verder >

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën worden steeds meer werkzaamheden geautomatiseerd. Dat heeft grote impact op je carrière. Houd je kennis up-to-date en beweeg mee met alle veranderingen.

Trends & ontwikkelingen

Onze wereld is continu...

Lees verder >

Financieel administratief: 24 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (2) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (3) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (4) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (5) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (4) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

Top 5 opleidingen

1 Financieel Assistent

€ 1.647,00
Praktijkopleiding
6 maanden

2 Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

€ 3.962,00
Praktijkopleiding
12 maanden

3 Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

€ 1.294,00
MBO-programma
3 maanden

4 Basiskennis Boekhouden (BKB®)

€ 953,00
Praktijkopleiding
3 maanden

5 Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

€ 3.127,00
Praktijkopleiding
9 maanden
Bekijk alle Financieel administratief opleidingen

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Financieel administratief

Of je nu op de debiteurenadministratie werkt, jezelf financieel administratief medewerker noemt of door wilt groeien als accountant: dankzij nieuwe technologieën worden steeds meer werkzaamheden geautomatiseerd. Dat heeft grote impact op je carrière. Houd je kennis up-to-date en beweeg mee met alle veranderingen.

Trends & ontwikkelingen

Onze wereld is continu onderhevig aan veranderingen en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Dit zorgt misschien voor een gevoel van onzekerheid, maar deze ontwikkelingen zijn juist mooie kansen om te benutten. Tijd en geld kunnen bijvoorbeeld bespaard worden en fouten voorkomen worden, door middel van digitaal en geautomatiseerd factureren.

Als financieel manager kun je niet meer werken aan de hand van een vaststaand plan, aangezien wensen, doelen en aanpak steeds veranderen. Agile - het werken met korte cycli - wordt behalve in de ICT, nu ook toegepast in de financiële wereld naar aanleiding van al deze snelle veranderingen.
Om te weten welke strategische keuzes binnen deze cycli steeds moeten worden gemaakt, moeten data worden verzameld om meer inzicht te krijgen. Dankzij de technologische ontwikkelingen nemen de mogelijkheden op dit gebied toe.

Wat echter niet vergeten moet worden, is dat voor het formuleren van de juiste vragen, en het interpreteren van de verzamelde data, analytische vaardigheden nodig zijn. Helaas zijn er niet veel werknemers die over deze vaardigheden beschikken, terwijl hier alleen maar meer vraag naar zal komen. Wil jij een onmisbare werknemer op financieel administratief gebied worden, met de juiste vaardigheden? Schrijf je dan nu in voor een van onze opleidingen.

Populaire opleidingen binnen Financieel Administratief zijn:

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie specialisatie Accountancy

Met deze officieel geaccrediteerde HBO bachelor ontwikkel je jezelf niet alleen integraal op het gebied van bedrijfsadministratie, maar verbreed je ook de mogelijkheden om als accountant aan de slag te gaan. Je volgt de bachelor aan de Hogeschool Markus Verbeek Praehep, waar je afstudeert met het officiële getuigschrift HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Hiermee toon je aan dat je specialist bent in bedrijfsadministratie en informatievoorziening, zowel in het MKB als bij grotere organisaties.

HBO Bedrijfsadministratie

Wil je in korte tijd wegwijs worden in de basis van bedrijfsadministratie? Dan heb je het juiste programma gevonden. In slechts drie maanden ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van de balans- en resultaatrekening, voorraadadministratie en winstverdeling. Zo werk je zichtbaar aan jouw toekomst. Je kunt het diploma mogelijk als vrijstelling inbrengen in de door de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Bedrijfseconomie Management van Hogeschool NCOI.

MHBO Financiële Administratie

Wil je jouw vaardigheden op het gebied van financiële administratie ontwikkelen? Dan is deze opleiding zeer geschikt. Je verdiept je in de kern van boekhouden en bedrijfseconomie. Zo ga je onder andere aan de slag met voorraadadministratie, kostencalculaties, balans en resultatenrekeningen en het analyseren van gepubliceerde jaarrekeningen. Dankzij de vele praktijkopdrachten maak je voortdurend de koppeling tussen theorie en praktijk.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 93 90 000