Facilitaire dienstverlening

Gebouwenbeheer, logistiek, verhuizingen. Medewerkers facilitaire dienstverlening houden, vaak onopgemerkt, een organisatie draaiende. Maar ook dit vak...

Lees verder >

Gebouwenbeheer, logistiek, verhuizingen. Medewerkers facilitaire dienstverlening houden, vaak onopgemerkt, een organisatie draaiende. Maar ook dit vak is aan trends onderhevig. Zo wordt de samenwerking tussen de verschillende afdelingen steeds belangrijker:...

Lees verder >

Gebouwenbeheer, logistiek, verhuizingen. Medewerkers facilitaire dienstverlening houden, vaak onopgemerkt, een organisatie draaiende. Maar ook dit vak is aan trends onderhevig. Zo wordt de samenwerking tussen de verschillende afdelingen steeds belangrijker: de horizontale integratie. Hoe ga jij dit in jouw organisatie inzetten?

Trends & ontwikkelingen

Een...

Lees verder >

Facilitaire dienstverlening: 6 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

MBO Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin je uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. Je dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin je uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. Je dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Facilitaire dienstverlening

Gebouwenbeheer, logistiek, verhuizingen. Medewerkers facilitaire dienstverlening houden, vaak onopgemerkt, een organisatie draaiende. Maar ook dit vak is aan trends onderhevig. Zo wordt de samenwerking tussen de verschillende afdelingen steeds belangrijker: de horizontale integratie. Hoe ga jij dit in jouw organisatie inzetten?

Trends & ontwikkelingen

Een organisatie valt of staat bij de kwaliteit van de facilitaire dienstverlening. En aangezien organisaties constant veranderen, doet de facilitaire dienstverlening dat ook.
Zo zien we dat de samenwerking tussen verschillende afdelingen steeds belangrijker wordt. Horizontale integratie biedt organisaties namelijk veel voordelen. Maar dan moeten de afdelingen wél op de juiste manier geïntegreerd worden door de facilitaire dienstverlener.

Een andere ontwikkeling is de focus op klantervaringen. De waardering van de klant heeft natuurlijk altijd centraal gestaan. Uitgebreid kijken naar wat zij ervaren, gaat echter een stapje verder. Deze ervaringen worden namelijk niet alleen bepaald door de daadwerkelijke dienstverlening, maar ook door bijvoorbeeld de manier waarop de klant benaderd wordt, of de processen soepel verlopen en in wat voor omgeving de klant zich bevindt.

In het verlengde van het vorige punt: een andere trend is dat we meer aandacht gaan besteden aan het managen van klantverwachtingen. Steeds vaker kijkt de facilitair dienstverlener vooraf naar de behoeften en verwachtingen van de klant. Op die manier kunnen deze verwachtingen beter gemanaged worden. En dat is uiteindelijk goed voor de klanttevredenheid.

Populaire opleidingen binnen Transport en Logistiek zijn:

MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening niveau 2

Als medewerker Facilitaire dienstverlening werk je zelfstandig binnen een team. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het gebruiksklaar maken van ruimten, uitvoeren van licht administratieve of onderhoudswerkzaamheden of het helpen van gasten of deelnemers. In de opleiding MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening niveau 2 komen alle belangrijke onderwerpen aan de orde. Zo behaal jij met deze opleiding een erkend diploma dat maatgevend is binnen het vakgebied.

MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4

Ben jij werkzaam in de facilitaire dienstverlening of wil je dat gaan doen? En wil je je (verder) ontwikkelen tot leidinggevende? Dan is deze opleiding op het hoogste erkende MBO-niveau de juiste keuze. Je verdiept je in de belangrijkste onderwerpen van het facilitair management. En kunt je opgedane vaardigheden en kennis meteen in in de praktijk gebruiken. Het diploma dat je met deze erkende opleiding MBO Facilitair Leidinggevende van NCOI behaalt, geldt als de standaard in de branche.

MBO Professioneel Facilitair Medewerker

Wil jij je ontwikkelen tot een veelzijdig en volwaardig medewerker facilitaire dienstverlening? Dan is de opleiding MBO Professioneel Facilitair Medewerker een goede keuze! Je leert veel over de verschillende processen binnen organisaties en het beheer van gebouwen. In deze opleiding kun je al je organisatietalent kwijt. Na afloop heb jij de kennis en kunde om succesvol te werken binnen de facilitaire dienstverlening.