Elektrotechniek

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn...

Lees verder >

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn dan ook eindeloos. Van het plaatsen van een stopcontact tot en met het modelleren van virtual reality....

Lees verder >

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn dan ook eindeloos. Van het plaatsen van een stopcontact tot en met het modelleren van virtual reality. Beschik jij al over de meest actuele elektrotechnische kennis?

Trends & ontwikkelingen

Elektriciteit is...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Elektrotechniek

Gebouwen, elektrische auto’s, robotisering: zonder elektriciteit functioneert vrijwel niks. De mogelijkheden binnen de wereld van elektrotechniek zijn dan ook eindeloos. Van het plaatsen van een stopcontact tot en met het modelleren van virtual reality. Beschik jij al over de meest actuele elektrotechnische kennis?

Trends & ontwikkelingen

Elektriciteit is een van de belangrijkste bronnen van energie. Alleen al het terugdringen van het gebruik van aardgas in woningen en de opkomst van elektrisch aangedreven voertuigen maken dat goed ontworpen en aangelegde elektravoorzieningen van groot belang zijn.

E-aannemers staan te springen om technici met een opleiding in de elektrotechniek. Er ligt een zeer breed scala aan mogelijkheden voor je open, als je je laat opleiden in deze richting. Laadpalen ontwerpen, inpassen in de huisinstallatie bij particulieren en bij hen thuis plaatsen. Of denk je liever na hoe de extra capaciteit bij de productie van vliegtuigmaaltijden vorm moet krijgen?

Het draait natuurlijk niet alleen maar om elektriciteit. Verregaande robotisering in vele takken van sport vraagt om een steeds hoger niveau van kennis en specialisatie op het gebied van meet- en regeltechniek. Het ontwerpen en programmeren van slimme plc’s was nog nooit zo belangrijk als nu. Sta jij straks aan de wieg van een nieuwe generatie embedded stuurelektronica?

De moderne bouwbedrijven kenmerken zich door verregaande samenwerkingen. Technieken voor het delen van data via bedrijfsnetwerken en het internet, online samenwerken, spelen hierin een belangrijke rol. Van delen in de cloud tot en met modelleren met virtual reality.

Populaire opleidingen binnen Elektrotechniek zijn:

HBO Bachelor Elektrotechniek

Kies voor een baanzekere opleiding nu de behoefte aan goed opgeleid technisch personeel zo groot is in Nederland. Je volgt eerst twee fasen algemene vakken zoals Energietechniek, Embedded systems en Technische bedrijfskunde. In de derde fase kun je nog een keuzeprogramma volgen, zoals Kwaliteits- en procesmanagement of Energievoorziening. Na afronding heb je een HBO-diploma en mag je de bachelorgraad voeren.

MBO Technicus Elektrotechniek niveau 4

Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten. Je leert alles over infratechniek, storingen, distributienetten- en techniek maar ook over managen en coördineren en kwaliteit, arbo en milieu. Daarnaast maak je een keuze uit drie speciale programma’s en je volgt een
module Studiebegeleiding en een stageprogramma.

Vakopleiding Elektrotechniek

Wil je aan de slag als zelfstandig monteur? Leer dan elektrotechnische storingen te analyseren en op te lossen. In 9 dagen of 18 avonden krijg je theorie, waarna je in 7 dagen je lesstof in de praktijk gaat toetsen. Met een praktijkgerichte opdracht rond je de opleiding af. Om elektrotechnische werkzaamheden uit te mogen voeren heb je ook een NEN-diploma nodig.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000